DK-Hostmaster viser anonyme domæneejere

Med den nye domænelov er mange danske ejere af domænenavne på vej til at miste deres anonymitet. DK-Hostmaster vil fremover kræve, at brugerne også optræder anonyme i CPR-registeret.

Tusindvis af danske domæneejere må fremover finde sig i at få både deres navn, adresse og telefonnummer vist offentligt på nettet, selv om de har bedt om at være anonyme hos DK-Hostmaster.

En ny domænelov trådte i kraft fra årsskiftet, og den betyder, at domæneejere kun kan bede om anonymitet, hvis anden lovgivning kræver det.

DK-Hostmaster står for administrationen af domænenavne i Danmark.

Organisationen har valgt at fortolke loven således, at der fremover kræves anonymitet i det Centrale Personregister (CPR), hvis folk også vil være anonyme ved opslag på DK-Hostmasters hjemmeside.

- Lige nu har vi mange stående, der er anonyme, bare fordi de har bedt om det, men den går ikke fremover, fortæller Per Kølle, administrerende direktør for DK-Hostmaster.

Virksomheder afsløres

Han anslår, at omkring 60.000 domæner er dækket af anonymitet. Omkring halvdelen af dem ejes af virksomheder, som alle vil miste deres anonymitet fremover.

De resterende 30.000 personer skal DK-Hostmaster nu i gang med at kontakte, så de får mulighed for at søge anonymitet i CPR-registret, før deres personoplysninger vises på nettet.

- Man skal ikke kunne skjule sig. Hvis man vil have et domænenavn, skal man også være parat til at vise omverdenen, hvem man er, siger Per Kølle om den nye lovgivnings motiver.

Whois bliver anonym

Ifølge lovgivningen vil det fortsat være muligt at få udleveret navne og adresse på selv anonyme domæneejere ved at klage til Klagenævnet for Domænenavne.

De nye danske regler kommer, mens den internationale domæne-administrator ICANN netop har stemt for at gå den modsatte vej.

Et flertal af udvalget ansvarlig for Whois-databasen har bestemt, at det fremover blot skal være en teknisk ansvarlig - for eksempel en hosting-udbyder - der står i registreret.

Flere advokater og organisationer frygter, at det vil blive meget sværere at komme svindel til livs, hvis forslaget gennemføres.

Relevante link

Lov om internetdomæner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere