Den omstridte bredbåndsudbyder Broadcom - der delvist bygger på konkursramte Kabelnettet - står nu til at miste både sit navn og webdomæne, hvis en sag i Sø- og Handelsretten falder uheldigt ud for det danske selskab.
Selskaberne Broadcom Aps og Broadcom Bolignet ApS deler begge navn med den amerikanske chipgigant Broadcom Corporation.
Nu vil chipgiganten ind på det danske marked, og den vil derfor være ene om at have navnet Broadcom.
- Broadcom har planer for Danmark og kan selvfølgelig ikke have to virksomheder, der opererer under samme navn, forklarer advokat Louise Unmack Rygaard.
Navn, penge og domæne
Hun repræsenterer Broadcom Corporation ved en sag i Sø- og Handelsretten, hvor amerikanerne vil tvinge den danske bredbåndsudbyder til at droppe navnet som både varemærke, selskabsnavne og domænenavn på nettet.
Herudover kræver amerikanerne en mindre erstatning.
Ifølge Louise Unmack Rygaard registrerede amerikanerne Broadcom Corporation som EF-varemærke allerede i 1999.
Chipselskabet, der har knap 4.300 ansatte, stiftede selskabet Broadcom Danmark ApS sidste år.
De danske selskaber Broadcom ApS og Broadcom Bolignet ApS blev først stiftet i 2004.
Broadcom-navnet har dog været i brug i Danmark siden 2001, og de nye selskaber blev først stiftet efter en konkurs i det oprindelige Broadcom.
Omstridt selskab
Amerikanske Broadcom undgår dermed ikke at blive forbundet med flere kontroverser, uanset hvordan sagen ender i Sø- og Handelsretten.
Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan den administrerende direktør Kaare Siesing var involveret i et håndgemæng omkring ejerforholdene i selskabet efter opkøbet af Kabelnettet.
IT- og Telestyrelsen har også været efter Broadcom for misbrug af en FWA-licens, og senest er selskabet blevet kritiseret for at holde kunder fast et halvt år ad gangen.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kaare Siesing, der står i spidsen for både Broadcom ApS og Broadcom Bolignet ApS.
Der forventes at falde dom i sagen 8. februar.