Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Kryptobaron dømt i historisk svindelsag - risikerer 110 års fængsel

Stifteren af kryptobørsen FTX, Sam Bankman-Fried, er anklaget for at have stjålet 56 milliarder kroner fra sine kunder. Torsdag aften blev han dømt skyldig i alle anklagepunkter.

Sam Bankman-Fried, der er stifter af kryptobørsen, FTX er blevet blevet dømt skyldig i alle anklagepunkter der var rejst mod ham.

Et nævneting i New York har således kendt ham skyldig i syv tilfælde af svindel, underslæb og såkaldt kriminel sammensværgelse.

Sam Bankman-Fried har dog selv nægtet sig skyldig. Han erkender at have begået fejl, men afviser have stjålet penge.

Dermed er den tidligere topchef den eneste i FTX’s inderkreds, der afviser at have begået ulovligheder.

“Vi troede på, at vi kunne bygge det bedste produkt på markedet, men det viste sig, at det modsatte var tilfældet,” sagde Sam Bankman-Fried i forbindelse med sin vidneforklaring.

En af de største sager

Der tale om en af de største sager om økonomisk svindel i amerikansk historie. FTX var så sent som i 2022 var 230 milliarder kroner værd, og da selskabet krakkede og sagen blev oprullet for et år siden, sendte det chokbølger gennem hele kryptoverden.

Den 31-årige iværksættere og tidligere kryptomilliardær er således dømt for at stjæle otte milliarder dollar, hvilket til mere end 56 milliarder kroner fra sine knuder.

Strafudmålingen finder sted 28. marts 2024 og Sam Bankman-Fried risikerer at få en dom på op mod 110 års fængsel.

De amerikanske myndigheder har i forbindelse med efterforskningen fået hjælp af firmaet Chainalysis, der har danske Michael Grønager i spidsen.

Det kan du læse mere om her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere