Fiorina får 120 mio. i gyldent håndtryk

Den fyrede direktør, Carly Fiorina, fra computergiganten Hewlett-Packard har ikke behov for at finde tiggerstaven frem foreløbig. Eks-chefen får nemlig et gyldent håndtryk på 123 millioner kroner.

Hvis computergiganten Hewlett-Packards nu tidligere direktør, Carly Fiorina, fælder en tåre over at skulle forlade sin post, så er det tårer af 24 karat guld.

Carly Fiorina kan nemlig se frem til et gyldent håndtryk på mere end 123 millioner kroner, fremgår det af tal, som HP har indberettet til den amerikanske selskabsstyrelse.

Som decideret plaster på såret efter bestyrelsens beslutning om at fyre Carly Fiorina onsdag i sidste uge, får eks-chefen en kontant udbetaling på 81 millioner kroner.

2,5 gange årsløn

Det svarer til 2,5 gange Carly Fiorinas årsløn inklusiv bonusser.

Dertil kommer en bonus på 42 millioner kroner for hendes resultater i 2004 som en del af HP's kontante motivationsprogram.

Og så er der selvfølgelig feriepenge oveni. Desuden får hun 290.000 kroner til økonomisk og juridisk rådgivning og hjælp til at finde et nyt job.

Men reelt kan Carly Fiorina få brug for en endnu større bankboks, vurderer analytiker Paul Hodgson fra Corporate Library.

Over for avisen New York Times påpeger han, at eks-direktøren flere gange har modtaget aktieoptioner.

De optioner, hun modtog ved sin tiltrædelse i 1999 er imidlertid ikke en øre værd, idet HP's aktiekurs er faldet med Carly Fiorina ved roret.

Endnu en optionspulje modtaget i 2003 er i dag værd omkring en million kroner, vurderer Paul Hodgson.

Dertil kommer dog ifølge New York Times aktier til en samlet værdi af 105 millioner kroner, som Carly Fiorina har modtaget som en del af sin løn i de seks år, hun har siddet i chefstolen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere