Gå på arbejde i 3D uden briller

Hvis du vil spille 3D computerspil uden specielle briller eller se en film i tre dimensioner, så har Sharp nu den rigtige skærm til dig. Prisen er med sine godt 9.000 kroner til at starte med rettet mod professionelle brugere.

Sharp har sendt en ny skærm på gaden, der viser digitale billeder i 3D ugen brug af specielle briller eller andet ekstraudstyr og samtidig har muligheden for at vise 2D.

Den nye 3D-skærm er egentlig rettet mod professionelle inden for medicinsk billedbehandling, kortproduktion, olieeftersøgning og CAD, men når prisen falder fra de nuværende godt 9.000 kroner er Sharp klar med programmer til ren underholdning.

? Der er allerede mange, der bruger specielle 3D-briller, når de spiller, og det er dem, vi sigter efter, siger Sharps udviklingschef Ian Matthew til PC World.

Også til film

Den nye skærm skal også bruges til at se film på, hvis det står til Sharp. Virksomheden samarbejder med firmaet DDD (Dynamic Digital Depth), hvis software gør det muligt at få en 3D-oplevelse ud af en 2D-film.

Ifølge Sharp er skærmen den første fritstående skærm, der kan bruges til at arbejde i såvel 3D som 2D. Andre virksomheder tilbyder også 3D-skærme, der kan bruges uden 3D-briller, men disse produkter er ifølge PC World ikke i stand til at håndtere konventionelle 2D-billeder.

Skærmen kan skifte mellem 2D eller 3D enten ved hjælp af en hardware switch eller ved via USB at sende et softwarebaseret signal. Sharp bruger den samme teknologi i en af selskabets bærbare computere, der har været på markedet siden oktober sidste år.

Sid lige præcis der

Alle 3D-systemer sender separate billeder til seerens venstre og højre øje. Sharp slipper for brugen af en brille, der filtrerer det ene øjes billede fra det andet, ved at bruge en såkaldt parallax barriere.

Skærmen bruger to LCD-paneler, det ene foran det andet. Det forreste panel viser billedet, mens det bageste panel sender lys bagfra til henholdsvis det venstre og det højre øje. I 2D slukker det bageste panel, så alle pixels ses af begge øjne.

Problemet med denne 3D-teknologi er, at den kun virker, hvis du sidder et helt bestemt sted i forhold til skærmen. Normalt betyder det, at kun en person, der sidder lige foran skærmen, kan se 3D. Bevæg hovedet nogle centimeter til siderne, og billedet bliver 2D.

Til PC World siger Ian Matthew, at Sharps skærm har fire ekstra 3D-områder, hvilket gør det muligt for op til fem personer samtidig at se en 3D-præsentation - så længe de holder hovedet i den rigtige position.

Den nye 3D-skærm kan arbejde med alle grafikkort og software, der understøtter standarden OpenGL 3D standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere