Gå på arbejde i 3D uden briller

Hvis du vil spille 3D computerspil uden specielle briller eller se en film i tre dimensioner, så har Sharp nu den rigtige skærm til dig. Prisen er med sine godt 9.000 kroner til at starte med rettet mod professionelle brugere.

Sharp har sendt en ny skærm på gaden, der viser digitale billeder i 3D ugen brug af specielle briller eller andet ekstraudstyr og samtidig har muligheden for at vise 2D.

Den nye 3D-skærm er egentlig rettet mod professionelle inden for medicinsk billedbehandling, kortproduktion, olieeftersøgning og CAD, men når prisen falder fra de nuværende godt 9.000 kroner er Sharp klar med programmer til ren underholdning.

? Der er allerede mange, der bruger specielle 3D-briller, når de spiller, og det er dem, vi sigter efter, siger Sharps udviklingschef Ian Matthew til PC World.

Også til film

Den nye skærm skal også bruges til at se film på, hvis det står til Sharp. Virksomheden samarbejder med firmaet DDD (Dynamic Digital Depth), hvis software gør det muligt at få en 3D-oplevelse ud af en 2D-film.

Ifølge Sharp er skærmen den første fritstående skærm, der kan bruges til at arbejde i såvel 3D som 2D. Andre virksomheder tilbyder også 3D-skærme, der kan bruges uden 3D-briller, men disse produkter er ifølge PC World ikke i stand til at håndtere konventionelle 2D-billeder.

Skærmen kan skifte mellem 2D eller 3D enten ved hjælp af en hardware switch eller ved via USB at sende et softwarebaseret signal. Sharp bruger den samme teknologi i en af selskabets bærbare computere, der har været på markedet siden oktober sidste år.

Sid lige præcis der

Alle 3D-systemer sender separate billeder til seerens venstre og højre øje. Sharp slipper for brugen af en brille, der filtrerer det ene øjes billede fra det andet, ved at bruge en såkaldt parallax barriere.

Skærmen bruger to LCD-paneler, det ene foran det andet. Det forreste panel viser billedet, mens det bageste panel sender lys bagfra til henholdsvis det venstre og det højre øje. I 2D slukker det bageste panel, så alle pixels ses af begge øjne.

Problemet med denne 3D-teknologi er, at den kun virker, hvis du sidder et helt bestemt sted i forhold til skærmen. Normalt betyder det, at kun en person, der sidder lige foran skærmen, kan se 3D. Bevæg hovedet nogle centimeter til siderne, og billedet bliver 2D.

Til PC World siger Ian Matthew, at Sharps skærm har fire ekstra 3D-områder, hvilket gør det muligt for op til fem personer samtidig at se en 3D-præsentation - så længe de holder hovedet i den rigtige position.

Den nye 3D-skærm kan arbejde med alle grafikkort og software, der understøtter standarden OpenGL 3D standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere