Artikel top billede

Stram kontrol rydder internetsvindlere af vejen: 85 procent af de danske fup-butikker fjernet fra nettet på fem måneder

DK Hostmaster har indført strengere identifikations-regler, hvis man ønsker at at eje et .dk-domæne. De nye regler viser sig at være en gevaldig kæp i hjulet på internetsvindlere.

Falske online-butikker har det svært på den danske del af internettet.

I slutningen af 2017 indførte Dansk Internet Forum (DIFO) og datterselskabet DK Hostmaster, der administrerer .dk-domænet, nemlig strengere identitetskontrol, og det ser ud til at virke.

For at registrere et .dk-domæne skal man nu registrere sig med NemID, hvis man er dansker, og alle udlændinge skal gennem en individuel risikovurdering.

”Vi er den første domæneadministrator i verden, som har lavet tiltag imod problemet med fupbutikker med skærpet ID-kontrol, og vi har derfor også været spændte på at se effekten af dette tiltag. Med tiltaget har vi i væsentlig grad reduceret problemet blandt danske webbutikker. Det betyder, at der nu er 2.600 færre formodede fupbutikker i .dk-zonen,” udtaler Jakob Bring Truelsen, der er administrerende direktør i DK Hostmaster og DIFO, i en pressemeddelelse..

Målet med den skærpede identitetskontrol er at gøre det umuligt at eje et .dk-domæne anonymt, og siden har det været muligt at lukke ned for de domæner, hvor ejeren ikke vil oplyse sin identitet.

”Vi kan se, at vores resultater bidrager til, at den danske zone nu er endnu mere sikker. Vi fortsætter indsatsen for at bekæmpe denne og andre former for internetkriminalitet, der hvor vi kan og har beføjelsen. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for, at danske domænenavne forbliver blandt de sikreste i verden,” siger Jakob Bring Truelsen.

Læs også: Næsten 1.000 domæner beslaglagt i 2017: I dag bliver det sværere for udlændinge at registrere .dk-domæner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere