Artikel top billede

"Vi har kig på andre selskaber, og vi har fortsat midler til rådighed," siger Mads Rebsdorf, der er direktør for Visma E-conomic til Computerworld.

Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"

Den norske it-gigant Visma er stadigvæk sulten efter danske it-virksomheder efter et veritabelt opkøbstogt i milliardklassen i Danmark. Det næste opkøb kan allerede komme i år. "Vi slår til, når timingen er rigtig," siger direktør.

Den norske koncern Visma stopper ikke sit opkøbstogt i den danske it-branche med opkøbet af Bluegarden.

"Vi har kig på andre selskaber, og vi har fortsat midler til rådighed," siger Mads Rebsdorf, der er direktør for Visma E-conomic til Computerworld.

Bluegarden er udset til at styrke Vismas profil på HR- og lønområdet, der ifølge Mads Rebsdorf er et område, hvor Visma har ambitioner om at blive en ledende leverandør. 

Læs også: Norske Visma fortsætter dansk opkøbsbølge: Køber Bluegarden for mere end en milliard kroner

Dialog med flere selskaber

Han forklarer, at Visma i øjeblikket for tiden er i dialog med en række andre potentielle opkøbsemner, der kan styrke koncernens samlede produktportefølje på andre områder.

Mads Rebsdorf kan derfor heller ikke udelukke, at der allerede i år vil komme flere opkøb fra Visma.

"Vi har en pipeline med interessante selskaber, og vi slår til, når timingen er rigtig. Om det bliver i 2017 eller først i 2018 kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt," siger han.

Læs også: Visma har købt to kæmpefirmaer med Mogens Elsberg som direktør på blot to år: "Jeg ved ikke, hvad det er med mig og Visma"

Tavshed om købspris

Visma betegner sig selv som værende Nordens førende leverandør af økonomisystemer.

Koncernen har i dag 5.500 ansatte og havde i 2016 en omsætning på mere end 6,3 milliarder danske kroner. 

Mads Rebsdorf vil ikke afsløre, hvad Visma har måtte punge ud med for danske Bluegarden, der har omkring 550 ansatte.

Men dagbladet Børsen vurderer, at salgsprisen lyder på "lidt mere end en milliard danske kroner".

I 2015 betalte koncernen således 1,5 milliarder danske kroner for det danske regnskabsprogram E-conomic, og sidste bød koncernen 1,1 milliarder kroner for den svenske ERP-virksomhed Fortnox.

Derudover købte Visma i efteråret den danske it-iværksætter Martin Thorborgs regnskabsprogram Dinero, for en pris, der ifølge dagbladet Børsen lød på 148,3 millioner norske kroner.

Sidste år opkøbte Visma ligeledes det danske it-konsulenthus Mind4IT.

Vismas opkøb af Bluegarden mangler dog fortsat at blive godkendt af de danske konkurrencemyndigheder.

Læs også: 
Stor norsk koncern klar til opkøbstogt i den danske it-branche: "Vi har betydelige ressourcer til rådighed"

Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere