Artikel top billede

Nordkorea er på listen over lande, der ikke må sælges amerikanske varer i.

Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Smartphoneproducenten ZTE har solgt telefoner til to lande, som er på liste over forbudte nationer at sælge varer i. Det koster nu selskabet dyrt.

Den kinesiske mobilproducent ZTE er i de seneste år blevet et af de mest sælgende smartphone-selskaber i verden, men selskabet har også solgt lidt for mange telefoner de forkerte steder.

For nu er ZTE blevet grebet i at sælge telefoner til Iran og Nordkorea.

Dette salg er ulovligt, da op mod 30 procent af indmaden til en værdi af 18 milliarder kroner i de kinesiske telefoner kommer fra USA, hvor der er handelsembargo mod netop Iran og Nordkorea.

Derfor er ZTE blevet straffet med en bøde på 6,3 milliarder kroner for sit smartphone-salg til Iran og Nordkorea, hvilket det kinesiske selskab har indvilliget i at betale.

Det skriver det australske nyhedssite Itnews.com.

Ja, vi har begået fejl

Amerikanernes undersøgelse af ZTE-salget har stået på i fem år, og det har vist, at ZTE har solgt flere telefoner til Iran, mens også 283 forsendelser til Nordkorea er fremhævet i anklagen.

"ZTE har ikke bare overtrådt eksportkontrol, som holder følsom, amerikansk teknologi ude af fjendtlige regimer som Iran, selskabet har også løjet om dets ulovlige handlinger," forklarer USA's nyudnævnte justitsminister Jeff Sessions i en meddelelse ovenpå handelsopklaringen.

Den kinesiske smartphone-producent har erkendt sig skyldig i både salget og den efterfølgende løgnehistorie om, at selskabet da ikke har solgt telefoner i de forbudte lande set med amerikanske briller.

"ZTE erkender de fejl, der er blevet begået, og vi tager ansvar for fejlene, mens vi fremadrettet ser frem til en positiv ændring i selskabet," lyder det ifølge Itnews.com fra ZTE's administrerende direktør Zhao Xianming ovenpå sagen.

Læs også:
Producent af Android-overvågningssoftware: Vi har begået en fejl

Nordkoreas internet tvunget i knæ efter afsløring af landets 28 websites




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Full Stack-udvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere