Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Populær gratis kontorpakke debuterer (endelig) i skyen med en stribe forbedringer

LibreOffice rammer skyen for første gang, og giver dermed adgang til at samarbejde i dokumenter og regneark online. Læs her, hvad du ellers kan forvente i den nyeste version af den gratis kontorpakke.

LibreOffice version 5.3 rammer gaden og skyen i disse dage.

For to år efter at organisationen The Document Foundation bag open source-kontorpakken annoncerede en fremtidig cloud-version af LibreOffice, er hele kontorpakkens kildekode nu sendt i skyen.

Det betyder, at LibreOffice har gjort det muligt for alle brugere at arbejde med tekstdokumenter og regneark online og sammen med andre folk, som det kendes i eksempelvis Microsofts Office 365 og Googles Docs-program.

Cloud-nyskabelsen glæder open source-organsationens bestyrelsesmedlem Michael Meeks, som i en pressemeddelelse ovenpå lanceringen takker de mange udviklere bag open source-projektet på denne måde:

"Igennem seks år har vi tiltrukket mere end 1.100 udviklere, og takket være det store fællesskab, har vi i gennemsnit de seneste to år haft 300 personer, der arbejder på kodebasen," forklarer Michael Meeks om arbejdet med at cloudificere kontorpakken med millionvis af brugere.

Læs også: OpenOffice står på gravens rand - udviklere diskuterer nedlukning af projektet

Her er nyskabelserne

Udover nu også at være tilgængeligt i cloudformat i tilkøb til de klassiske desktop-styresystemer som Windows, MacOS X og Linux, byder version 5.3 på flere artige nyheder under motorhjelmen.

Flere import- og eksportmuligheder af gamle Microsoft Office-dokumenter, redesignet hjælpe-funktioner og online-support og optimeret tekstlayout ved hjælp af Harfbuzz-udviklingsbiblioteket er en del af de generelle forbedringer.

Derudover læner open source-kontorpakken sig også opad storebroren Office fra Microsoft, når det kommer til tastatur-genveje, som bliver vist direkte med højreklik i eksempelvis dokumenter.

Indsættelse af PDF-dokumenter er også blandt ny-implementeringerne, som ligeledes byder på mulighed for at signere digitalt i PDF-format.

Kigger vi på kontorpakkens enkelte applikationer, er der i skriveprogrammet Writer kommet enklere sideopbygninger til, ligesom det disker op med muligheden for mere alsidig tabeltypeformatering.

I open source-kontorpakkens præsentationsprogram Impress er der udviklet en skabelonvælger, så brugerne hurtigere kan komme i gang med deres slide-shows.

I Calc-regnearket er der også kommet flere ændringer omkring eksempelvis kompatibiliteten med andre regneark, som du kan læse mere om på kontorpakkens blog.

Læs også:
LibreOffice får stor makeover: Retter irriterende Microsoft-problem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere