Artikel top billede

(Foto: gratis /)

It-folk gider ikke have job i staten: "Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring 27.000 kroner om måneden"

Staten har problemer med tiltrække og fastholde dygtige it-folk. Istedet tvinges staten til at købe dyrt ind hos eksterne konsulenter. "Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring 27.000 kroner om måneden. Så tror da fanden, at de har problemer med at fastholde og rekruttere," siger Prosa.

De statslige myndigheder har problemer med at tiltrække højt kvalificeret it-arbejdskraft.

Det fremgår af et såkaldt kasseeftersyn på it-området, der er udarbejdet af Finansministeriet.

I rapporten om kasseeftersynet fremgår det, at "statslige myndigheder oplever udfordringer med at tiltrække og fastholde medarbejdere med de rette it-kompetencer".

Du kan læse mere om kasseeftersynet her: Stort eftersyn: 157 af statens kritiske it-systemer er nedkørte og sårbare over for hackere

Ekspert: Staten kan ikke konkurrere på løn
En problemstilling som Niels Bjørn-Andersen, der er professor ved Copenhagen Business School (CBS), kan genkende.

"Staten har svært ved at give de lønninger, som de private virksomheder kan, og konsekvensen er ofte, at staten i stedet henter konsulenter ind til lønninger, der i mange tilfælde er tre gange så høje, som den løn statens egne medarbejdere får," lyder det fra ham.

Læs også: Undersøgelse afslører: Så stort et problem er manglen på it-arbejdskraft

Hos de it-ansattes fagforbund Prosa kan man ligeledes genkende problemstillingen med statslige myndigheder, der ikke kan matche de lønninger, der tilbydes i de private.

"Staten er ganske enkelt ikke villig til at betale det, som en it-ansat koster. Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring en løn på 27.000 kroner. Så tror da fanden, at de har problemer med at fastholde og rekruttere, når de ikke vil tilbyde den rette løn," siger Morten Rønne, der er forbundssekretær hos Prosa.

Højere krav, samme løn

Han oplever, at statslige job gennem de seneste år er blevet mindre og mindre attraktive for it-profesionelle. 

"Vi ser, at der bliver stillet højere og højere krav, mens lønnen ikke følger med. I gamle dage kunne statslige arbejdspladser tilbyde et arbejdsmiljø med mere fleksibilitet, men presset på de offentlige ansatte er steget, og i dag arbejder de statslige ansatte på private vilkår, men til offentlig løn. Folk kan ikke se logikken i at søge et arbejde i det offentlige, når de bliver tilbudt en latterlig løn," siger han. 

Ifølge Morten Rønne kan det få den konsekvens, at det statslige it-arbejde bliver ramt af forsinkelser eller ikke blive udført godt nok. 

Den vurdering deles af Niels Bjørn-Andersen fra CBS. 

"Det er klart, at der er  risiko for, at der er systemer, som ikke bliver testet tilstrækkeligt, hvis du ikke har de medarbejdere, der skal til. Der er også en risiko for, at du ikke får testet alle de forskellige specialproblemstillinger. Det betyder, at systemer enten kan blive sat i drift, selv om de ikke fungerer, som de skal, eller at systemerne bliver forsinkede. Det har vi jo desværre set en del eksempler på i det offentlige," siger Niels Bjørn-Andersen til Computerworld.

Hvad skal staten gøre? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:
Pentia tilbyder flippermaskiner og bland-selv-slik til de ansatte: "Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Er dit næste job her? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge inden nytår

Spændende arbejdspladser som eksempelvis Udenrigsministeriet, Matas og TV 2 er lige nu på udkig efter it-folk. Søg en af de ledige stillinger her.

På jagt efter et nyt job? Vi har fundet 10 ledige it-stillinger, som du kan søge netop nu
Vi har fundet 10 ledige it-stillinger, som du kan søge netop nu
Offentligt eller privat? Her er 10 ledige it-stillinger, som du kan søge lige nu
Her er 10 ledige stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu