Artikel top billede

Tjener millioner, men BEC vil sælge sin pensions-guldfugl til udlandet

BEC's datterselskab Schantz med fokus på pensionsløsninger er sat til salg, da virksomheden ifølge BEC's direktør har potentiale til mere end Danmark. Læs her, hvem den rette køber skal være.

It-bankfællesskabet BEC har sat sit datterselskab Schantz til salg og hyret finansrådgivningsselskabet Atrium Partners til at styre salgsprocessen.

Schantz udvikler og sælger software til især pensionsselskaber og andre finansielle virksomheder. 

Men BEC ønsker ikke at afhænde Schantz med godt 116 medarbejdere og et næsten fordoblet bruttoresultat fra 61,7 millioner kroner i 2012 til 103,2 millioner i 2015 til enhver potentiel køber med mønt på lommen.

Det er meldingen fra BEC's administrerende direktør Kurt Nørrisgaard, som også indikerer, at køberen næppe skal findes inden for de danske grænser.

"Vi har fået en række henvendelser, og vi kigger også uden for Danmarks grænser på områder, hvor software til pension kunne være interessant. Schantz' teknologier er til mere end Danmark, mens BEC's fokus ligger i Danmark," forklarer Kurt Nørrisgaard om årsagen til, at der nu er en aktiv salgsproces i gang.

Han påpeger samtidig, at det hele kan ende med, at Schantz forbliver under BEC's vinger, hvis ikke den rette køber melder sig på banen.

"Vi skal have en køber, der er interesseret i at udbrede Schantz' teknologi, understøtte videreudviklingen og bakke op om at få strategien indfriet med at få teknologien udbredt andre steder end i Danmark. Køberen skal være det rigtige match for Schantz," understreger Kurt Nørrisgaard over for Computerworld.

Her kan du læse mere om, hvordan det forløb, da Schantz' pensionskonkurrent Edlund for et års tid siden blev solgt: KMD har endelig fået lov til at købe stort dansk software-hus

Holland og Nordamerika passer fint

BEC-direktøren er ikke meget for at fortælle om konkrete henvendelser, beløbsstørrelser og hvor henvendelserne kommer fra.

Han siger dog, at Holland og Nordamerika umiddelbart virker som interessante markeder for Schantz' tre teknologiben.

De tre ben er henholdsvis et standard-administrationssystem til liv- og pensionsselskaber, teknologi til finansiel rådgivning i banker og software til beregning af cashflows og hensættelser i pensionsselskaber.  

I sin udvikling af selskabets standardsystemer har Schantz desuden inden for det seneste års tid arbejdet tæt sammen med blandt andre IBM og Big Blues kunstige intelligens, Watson, der skal hjælpe kunderne med at få styr på økonomien via blandt andet robot-rådgivning.

Kurt Nørrisgaard vil dog ikke fortælle, hvem og hvor mange henvendelser han har fået angående Schantz-salget fra netop Nordamerika eller Holland - eller andre steder fra - som skulle være interesseret i det danske pensionsudviklingsselskab.  

"Vi sælger kun, fordi nogen kommer til os med konkrete henvendelser. Så tager vi en kop kaffe og drøfter fremtidsmulighederne og matchet mellem den potentielle køber og Schantz," fortæller BEC-direktøren.

Summer om blomsten

Kurt Nørrisgaard lægger derimod ikke skjul på, at der igennem årene har været en række købshenvendelser om Schantz.

Det er dog først i den senere tid, at han sammen med Schantz-ledelsen har analyseret sig frem til, at det nu er det rigtige tidspunkt af sælge på.

"Der er flere selskaber igennem de senere år, som har summet rundt om blomsten, men selve processen med at få Atrium ind i processen har ikke varet i så frygtelig lang tid. Og det jo altid sådan, at det hele kan ende med et no-sale," lyder det fra Kurt Nørrisgaard.

Erhvervsmediet Finans.dk sjusser sig frem til, at købssummen for Schantz vil ligge på omkring 300 millioner kroner, men det har Kurt Nørrisgaard ingen kommentarer til. Hverken om den eksakte pris ligger på 300 millioner kroner - eller om den skulle være højere eller lavere.

Han forventer, at hele processen med salget vil være fuldstændig afklaret om tre til fire måneder, hvilket altså betyder, at Schantz med stor sandsynlighed er solgt i foråret 2017. 

Læs også:
Sådan køber BEC software til 30 banker på en it-konference




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere