Artikel top billede

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Næsten en million routere blev sendt til tælling under stort malware-angreb i sidste uge, og mange millioner routere er nu i farezonen. Danmark ser dog ud til at klare frisag, oplyser Forsvarets Efterretningstjeneste.

Et stort malware-angreb i sidste uge næsten en million routere i sort hos Deutsche Telekom.

Det har siden vist sig, at millioner af routere verden over er sårbare over for den Mirai-malware, der udgjorde angrebet på routerne hos Deutsche Telekoms kunder.

Sikkerhedsfirmaet Flashpoint har vurderet, at der kan være omkring 41 millioner enheder på verdensplan, der er sårbare og kører med port 7547 åben - det er den port, de it-kriminelle angriber.

Heldigvis ser ikke ikke ud til, at danske routere er i farezonen.

Derfor rammes Danmark ikke

Det skriver Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste i en opdatering om Mirai-angrebet:

"CFCS ser ingen tegn på, at angrebene har spredt sig til Danmark," lyder det.

"Problemet var forårsaget af et cyberangreb mod de DSL-routere som står hos Deutsche Telecoms kunder. Angrebet udnyttede en specifik sårbarhed, som optræder i visse typer af disse routere.

"Selvom der efter angrebet i Tyskland er set forsøg på lignende angreb i Danmark, så er der på nuværende tidspunkt intet som tyder på, at disse angreb har haft nogen effekt," skriver Forsvarets Efterretningstjeneste.

"Dette skyldes med stor sandsynlighed, at de DSL-routere som leveres af internetudbyderne i Danmark ikke indeholder den pågældende sårbarhed," oplyses det.

Læs også: Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

De it-kriminelle, der står bag angrebet mod routerne, forsøger med Mirai-malwaren af kapre routerne, så de kan indgå i et stort botnet til DDoS-angreb.

Deutsche Telekom har efter angrebet, der sendte 900.000 routere i sort, forklaret, at selve angrebet med malwaren faktisk mislykkedes, da routererne ikke blev inficeret.

Til gengæld gav trafikken store problemer.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lyder det fra Deutsche Telekom.

Læs også:

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere