Det kan godt være, at TDC/Yousee ifølge flere undersøgelser har Danmarks bedste og hurtigste LTE-netværk.
Dermed har TDC dog også den udfordring, at langt fra alle LTE-smartphones rent faktisk kan udnytte de høje hastigheder, TDC's netværk kan levere.
Et konkret eksempel kunne være Apples iPhone 6, der måske nok efterhånden har et par år på bagen - men af samme grund også er en smartphone, der eksisterer rigtig mange af i Danmark i modsætning til spritnye modeller som eksempelvis iPhone 7.
Læs mere her: LTE-netværkene buldrer afsted - men de fleste smartphones kan slet ikke udnytte turbo-hastighederne
iPhone 6 understøtter LTE-hastigheder på op til 150 Mbit/s, og selvom det måske lyder af meget, er det faktisk langt lavere end de hastigheder, TDC's netværk kan levere.
Den højest mulige hastighed i TDC's netværk er i dag 475 Mbit/s.
Så skal man dog som bruger også nærmest have netværket for sig selv og befinde sig det helt rigtige sted, men det ændrer ikke på, at der dermed altså er et pænt stykke ned til den hastighed, en iPhone 6 eksempelvis understøtter.
Og det er langt fra kun de ældre smartphone-modeller, der har den begrænsning.
"Vi ser helt klart, at terminalerne kommer, efter at netværkene er klar," forklarer CTO i TDC, Carsten Bryder.
"Det med at terminalproducenterne er på bagkant af nettet, er dog ikke noget nyt. Det har faktisk været værre, end det er i øjeblikket," tilføjer Carsten Bryder dog også.
Forstå carrier aggregation
Selve begrænsningen i de LTE-smartphones, mange danskere render rundt med, handler om, hvorvidt smartphonen understøtter såkaldt carrier aggregation.
Med carrier aggregation kan operatøreren lægge flere frekvensbånd sammen i LTE-nettet og dermed udvide kapaciteten/hastigheden.
Apples iPhone 6s fra sidste sommer understøtter eksempelvis dobbelt carrier aggregation, og derfor er hastigheden på op til 300 Mbit/s.
Den nye iPhone 7 understøtter tredobbelt carrier aggregation, og derfor ryger den maksimale hastighed nu helt op på 450 Mbit/s.
Samme niveau er Samsung også nået til med Samsung Galaxy S7, og det gælder også den nyeste HTC One.
Tager tid at få nye modeller ud til danskerne
Problemet er så, at danskerne jo langt fra kun køber producenternes topmodeller, og at man desuden typisk beholder sin smartphone i et par år.
Dermed opstår altså den situation, at mange smartphones slet ikke kan udnytte de hastigheder, de danske LTE-netværk kan levere.
"Med tredobbelt carrier aggregation, hvor man kommer op på 450 Mbit/s, er der kun nogle enkelte terminaler, der er klar," siger Carsten Bryder fra TDC.
"Det kommer lidt i ryk, afhængig af, hvornår på året man lancerer de nye terminaler. Vi har før været længere bagud på terminalproducent-siden, end vi er nu."
Læs også: Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser
Hvad betyder det for mig som bruger, om jeg har en telefon, der understøtter 150 Mbit/s eller 300, 450 eller måske snart 1 Gbit/s?
"Lige nu betyder det noget for det, man kan kalde ‘snappiness'. Det er den ventetid, der er, når du eksempelvis downloader et nyt spil."
"Hvis du har World of Tanks på din iPad, tager det ni minutter at hente det med en 100 Mbit-forbindelse. Det tager ét minut med en 1 Gbit-forbindelse."
"Men ikke så langt ude i fremtiden betyder det også noget i forhold til 4K-tv, når du skal have det ned via mobilnettet og på længere sigt bliver det så 8K," forklarer Carsten Bryder.
Ny smartphone? Det skal du tjekke
Hvis du hører til dem, der bare ikke kan få hastighed nok på din smartphone eller tablet, bør du derfor sikre dig, at der er understøttelse af tredobbelt carrier aggregation, når du skal have en ny model.
"Det er et super godt tjek-spørgsmål, hvis det er hastighed, man går efter," lyder det fra Carsten Bryder, CTO i TDC.
"Folk har jo lidt forskellige præferencer for, hvad der er vigtigt, når man køber en smartphone," tilføjer han.
"Men inden så længe skal man spørge, om det er firedobbelt carrier aggregation, hvis det er hastighed, man går efter."
Du kan selv se en liste med de forskellige smartphone-modellers maksimale hastigheder - den finder du her.
Læs også:
LTE-netværkene buldrer afsted - men de fleste smartphones kan slet ikke udnytte turbo-hastighederne
Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser
Voldsomt data-boom presser mobilnetværket: WiFi og ulicenseret LTE kan blive redningen
Bølge af nye smartphones med heftige data-hastigheder på vej