De skøre historier om Nordkorea er mange og måske ikke altid lige sandfærdige, da det på mange måder er nemt at konstruere fortællinger om et land, der er fuldstændig lukket om sig selv.
Eksempelvis skal man nok tage det med et gran salt, når der dukker beretninger om, at en nordkoreansk astronaut er landet på solen, eller at landets leder Kim Jong-un har besteget en aktiv vulkan.
For nyligt har it-sikkerhedseksperten Matt Bryant tilknyttet Uber dog fået fat i faktuelle oplysninger omkring Nordkorea, som givetvis vil hæve et øjenbryn eller to.
Opdaget ved et tilfælde
Ved et tilfælde opdagede it-sikkerhedseksperten nemlig, at der kun er tilknyttet 28 hjemmesider til Nordkoreas .kp-toplevel-domæne.
Det fortæller han til it-nyhedssitet Motherboard.
Opdagelsen er sket efter, at Nordkorea åbenbart fejlkonfigurerede sin navneserver, så Matt Bryant kunne tilgå serveren og få en liste over samtlige .kp-domæner.
"Nu har vi en komplet liste over domænenavne for landet, og den et overraskende (eller måske knap så overraskende) meget lille," forklarer Matt Bryant til Motherboard i en mail.
Til sammenligning med Nordkoreas 28 hjemmesider til 25 millioner mennesker, er der i Danmark godt 1,3 millioner .dk-websites til vores 5,6 millioner indbyggere.
Hjemmesider er forsvundet
Matt Bryant, har forklaret, at han rutinemæssigt overvåger alle toplevel-domæner for at se, hvad de forskellige lande stiller op med deres DNS-servere, som lidt populært kaldes internettets telefonbog.
"Det korte af det lange er, at jeg er en nørd, som er besat af DNS," forklarer han til Motherboard.
Efter tirsdagens fejlkonfigurering og Matt Bryants opdagelse er flere af landets hjemmeside åbenbart pillet ned eller presset ned af for meget trafik.
Det er dog stadig muligt i skrivende stund at se flere nordkoreanske hjemmesider tilhørende staten som eksempelvis sitet til Kim Il Sung-Universitetet.
En bruger på Hacker News har samlet alle .kp-domænerne her.
Læs også:
Forsvarets Efterretningstjeneste: Sådan holder vi nysgerrige it-magter ude af Danmark
USA: Nordkorea står bag det store Sony-hack