Apple skal betale 800 millioner kroner tilbage til Japan, som selskabet har unddraget at betale i skat.
Sådan lyder den klare besked fra de japanske skattemyndigheder, der meddeler, at Apple skal betale kildeskat af sin indtjening i Japan.
Apple har i Japan - som mange andre steder - udnyttet en særlig skatteteknisk finte med base i Irland, hvor selskabet har betalt meget lidt i selskabsskat.
Finten betyder, at den japanske iTunes-forretning har været datterselskab af det irske selskab, som dermed har stået som skatteansvarlig, hvortil pengene er blevet overført.
Dermed har Apples japanske iTunes-forretning ifølge de japanske skattemyndigheder unddraget at betale retmæssig skat for penge hentet i Japan.
Denne model har Apple anvendt bredt til at samle sin indtjening i Irland, mens indtjeningen i markeder uden for Irland typisk har været begrænset, således også i Japan.
Her er kildeskatten 20,42 procent på betalinger af royalties til selskaber uden for Japan.
Ifølge Financial Times har Apple angiveligt betalt beløbet til de japanske skattemyndigheder.
Andre skattesager
Sagen kommer parallelt med en række andre skattesager, som Apple er involveret i.
Mest markant er kravet fra EU om tilbagebetaling af næsten 100 milliarder kroner, som EU mener, at Apple har modtaget i ulovlig statsstøtte fra Irland, hvor Apple med en særlig aftale i hånden kun har betalt 0,005 procent i skat.
Det svarer til 50 kroner for hver indtjente million kroner.
Med modellen kan et selskab således oprette to irske datterselskaber, hvoraf det ene får adresse i typisk skattelyet Cayman Island, hvorfra opgaverne udlicensieres til det andet selskab, der så har adresse i Irland.
Her er fidusen, at det første selskab med de særlige irske regler ikke regnes for skattepligtigt.
Du kan læse mere om 'double irish'-modellen her.
Ifølge Financial Times betalte Apple i fjor på samme vis 2,3 milliarder kroner til Italien i et forlig for at undgå, at en større skatte-sag udviklede sig.
Apple er tidligere blevet udråbt som det amerikanske selskab, der har flest penge placeret i skattely rundt omkring i verden, nemlig omkring 1,2 billioner kroner.