De to asiatiske tech-giganter LG og Samsung er anklaget for at have job-aftaler om, at de ikke må stjæle hinandens medarbejdere i USA.
Anklagen er havnet som et civilt søgsmål indgivet af en tidligere LG salgschef.
Beskyldningen lyder mere konkret på, at de to selskaber har indgået en jobaftale, som dermed også holder medarbejdernes løn kunstigt nede ved at forbyde jobskifter.
Det skriver Reuters.
Må ikke stjæle ansatte
Sagen begyndte at rulle i 2013, da LG-salgschefen via det sociale medie LinkedIn blev kontaktet af en repræsentant fra Samsung, som havde en jobåbning.
Samme dag vendte Samsung-repræsentanten tilbage og forklarede, at der alligevel ikke kunne blive tale om et jobtilbud, da det ikke var tilladt at lokke medarbejdere fra det ene selskab til det andet.
"De to selskaber har en aftale om, at de ikke stjæler hinandens medarbejdere," lød budskabet på LinkedIn tilbage i 2013.
Reuters kan berette, at LG benægter ethvert kendskab til den slags aftaler, mens Samsung ikke har ønsket at kommentere sagen.
Er set mange gange før
Dermed står de to asiatiske selskaber med aktiviteter i USA i samme situation som flere Silicon Valley-giganter, der i 2015 indgik forlig i en lignende sag.
Det drejede sig om Apple, Google, Intel og Adobe samt Lucasfilm og Pixar, som måtte til lommerne og betale 2,8 milliarder i et forlig til de folk, som har skiftet mellem disse selskaber i perioden fra 2005 til 2009.
Læs også: Hemmelig aftale: It-giganter må ikke headhunte folk
I den nye sag mellem LG og Samsung regnes det samtidigt for totalt usandsynligt, at jobaftalerne i USA ikke er blevet indgået med et nik fra de asiatiske topfolk.
Derfor kan det godt forventes, at sagen får afstikkere i Sydkorea, hvor både LG og Samsung kommer fra.
I Danmark kunne Computerworld for små 10 år siden afsløre, at blandt andre IBM Danmark og A.P. Møller Mæersk havde indgået lignende aftaler om ikke hugge hinandens medarbejdere, hvilket du kan læse mere om her.
Læs også:
Den er god nok, softwareudvikler: Nu skal du have din helt egen agent