Tablet-computere er kedelige produkter. Selv om der findes et utal af producenter verden over, ser de næsten identiske ud: En flad computer med en berøringsskærm, der dækker næsten hele den ene side.
Nogle producenter bygger deres tablet-computer i aluminium, andre i plast, men produktet er i bund og grund det samme.
Lenovo er et af de selskaber, der oftest har budt på alternative udformninger af tablet-computere.
Eksempelvis har Lenovo Yoga Tablet en battericylinder langs den ene kant med henblik på at gøre computeren mere behagelig at have i hånden, mens dens storebror har en indbygget projektor.
Ved årets IFA-messe i Berlin forsøger Lenovo igen. Denne gang med en lille tablet, som Lenovo kalder Yoga Book.
Og "bog" er måske et mere passende begreb end tablet eller pc.
Fladt tastatur
Lenovo Yoga Books hardware er relativt uinteressant.
Tablet-computeren byder på en Intel Atom 64-bit processor, og skærmen har en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels.
Atom-processoren er ikke den hurtigste i verden. Til gengæld for den manglende ydeevne har computeren en batterilevetid på op mod 15 timer.
Det interessante er tastaturet, der er indbygget i Yoga Book. I stedet for ægte, fysiske taster er der en flad overflade med lysende bogstaver. Du skriver ved at trykke på tasterne, der returnerer med en svag vibration.
Det føles som at skrive på en iPad, men uden at tastaturet stjæler halvdelen af pladsen på skærmen. Lenovo selv fortæller, at testpersoner under brugertest vænnede sig til tastaturet efter cirka 40 minutters brug.
Vi prøvede Yoga Book i cirka 10 minutter, og det kommer helt sikkert til at kræve tilvænning.
Hvis du allerede i dag skriver mail eller dokumenter på iPad'ens glastaster, så vil du hurtigere vænne dig til Yoga Books særprægede tastatur, der har en hvis charme. Der er et eller andet futuristisk over at skrive på en glasflade.
Som en lukket bog
Tablet-computeren på 10" ligner Lenovos Yoga-computere, hvor du ved at "vende vrangen ud på computeren", og flippe skærmen 360 grader rundt, omdanner computeren til en tablet.
Problemet ved den slags tablet-computere er, at du sidder med en bærbar computer, hvor tastaturet pludselig vender udad, og hvor du stadig kan trykke på knapperne, selv om de er deaktiverede.
Det føles ganske enkelt ikke særlig rart og egentlig også lidt kluntet, men det problem oplever du ikke på Yoga Book.
Da tastaturet ikke har fysiske knapper, der rager ud fra computeren, føles det ganske enkelt som at sidde med en foldet bog. Det fungerer fremragende og er klart det bedste resultat med den type tablet-design.
Skriv med kuglepen
Computeren er rettet mod personer på farten. Det kunne være en forretningsmand eller en studerende.
Yoga Books lysende tastatur kan slukkes og omdannes til en tegneflade, og der medfølger en Wacom-pen med to forskellige spidser: Enten så du kan tegne direkte på tabletens tastatur-plade, eller også kan du have et stykke papir imellem og skrive med en kuglepen.
Ens skrift læses let af tablet-computeren, om end det ikke er lige så god en skriveoplevelse, som du finder på en Surface Pro 4, en iPad Pro eller på en Samsung Note 7.
Ikke desto mindre fungerer løsningen, og der er nogle oplagte brugsscenarier som eksempelvis noteskrivning for studerende eller en kopi af en underskrift til et dokument.
Yoga Book er en ny type tablet, der har det bedste fra både computer- og tabletverdenen - dog ikke uden kompromisser.
Den har stadig et tastatur, du skal rotere rundt for at benytte Book som en tablet, men da tasterne ikke rager ud, og når Yoga Book er så tynd, så er det ikke et særlig stort problem.
Derudover vil det kræve en hel del tilvænning, før du kan skrive bare nogenlunde hurtigt på tastaturet - hvis du da nogensinde vænner dig til det.
Lenovo Yoga Book sættes til salg i Danmark fra oktober, og prisen er på henholdsvis 3.700 kroner og 4.500 kroner alt efter, om du vil have Android 6.0 eller Windows 10.
Du kan også vælge en model med Windows 10 og plads til et 4G/LTE-simkort. Så stiger prisen til 5.200 kroner.
Læs også: Test af Lenovo Yoga 900: Tynd og fleksibel - men du er nødt til at acceptere svagheder