Artikel top billede

Den røde farve indikerer ringe dækning. Kilde: Energistyrelsen.

Ny taskforce skal sørge for bedre bredbånd til 100.000 danskere

100.000 danskere kan nu få hjælp til at søge midler til en hurtigere internetforbindelse. Men der mangler stadig masser af penge, lyder det fra Region Sjælland.

Energistyrelsen har udpeget godt 300.000 adresser i Danmark, der kan få tilskud, fordi deres bredbåndsforbindelse er meget langsom eller helt mangler.

Pengene kommer fra en pulje på 80 millioner kroner i 2016 og yderligere 120 millioner frem til 2019, som regeringen har afsat til netop at få sparket gang i hastighederne i de områder af kongeriget, hvor forbindelsen er sløv.

En af de regioner, der er hårdest ramt af manglen på båndbredde, er Region Sjælland, men nu kan borgerne se frem til en hjælpende hånd.

Regionen har nemlig nedsat en taskforce, der skal hjælpe borgerforeninger, bylaug og kommuner med at søge penge fra puljen.

Region Sjælland er således gået aktivt ind i kampen mod dårlige internetforbindelser.

100.000 af de 300.000 adresser med dårlig forbindelse ligger i netop Region Sjælland.

Send flere penge

"Når vi ser på dækningskortet over hele Danmark, er det tydeligt, at behovet for bedre bredbåndsdækning er særlig stort i Region Sjælland."

"Vi er meget tilfredse med, at der nu er kommet en bredbåndspulje, som kan rette op på den digitale ulighed. Det kan ikke passe, at man som gymnasieelev ikke kan aflevere sine opgaver eller, at en virksomhed ikke kan sælge sin produkter over nettet," siger regionsrådsformand Jens Stenbæk om taskforce-initiativet.

Han siger desuden, at det er fint med 80 millioner, men at det vil koste betydelig mere at opgradere borgerne i hans region til den nye verden.

"Dansk Energi anslår, at det vil koste knapt to milliarder kroner at få bredbånd i hele regionen. Så de 80 millioner kroner til hele Danmark er en god start, men der skal langt mere til."

Den nyoprettede taskforce består af tre rådgivere, der kan hjælpe bredbåndsplagede borgere med at søge en bid af pengene, der fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Ansøgningsfristen er den 31. oktober 2016.

Læs også:

100 Mbit-bredbånd i Danmark femdoblet på et enkelt år - men der er et men....

Så mange danskere har fået fiber-bredbånd i de seneste 10 år

Danmarkspremiere på gigabit-bredbånd på kabel-tv-nettet - kan være på vej til dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere