Artikel top billede

Priskrig: Dusørfirma vil betale dobbelt så meget end Apple for oplysninger om huller i iOS

Sikkerhedsfirma vil give mere end det dobbelte end Apple for opdagelsen af sikkerhedshuller i iOS. Det er der en god grund til.

Sikkerhedsselskabet Exodus Intelligence står klar med meget store dusører til alle, der opdager sårbarheder i Apples iOS.

Selskabet er klar til at betale op til en halv million dollar - 3,3 millioner kroner - til udviklere og andre, der opdager sårbarheder i iOS version 9.3 og senere versioner.

Det er blot få dage siden, at Apple for første gang præsenterede et dusør-program.

Apple har ellers i modsætning til flere af de andre store softwareselskaber hidtil holdt sig fra dusør-modellen.

Det kan du læse mere om her: Åbner for udbetaling af store dusører: Apple vil pludselig betale formuer for opdagelsen af sårbarheder.

Apple tilbyder op mod 200.000 dollar for opdagelsen af de mest alvorlige sikkerhedsbrister - altså under det halve af det beløb, som Exodus tilbyder.

Selskabet vil endda kun tilbyde dusør til en række udvalgte udviklere, mens Exodus ikke sætter begrænsninger af denne karakter.

Exodus vil alene betale dusør for opdagelsen af de såkaldte zero-days sårbarheder, som ikke er blevet opdaget af Apple.

Det gør informationer om sårbarheder til værdifulde handels-objekter, som både cyberkriminelle og Apple må formodes at være interesseret i.

Sikkerhedsselskabet Exodus Intelligence har udviklet en specifik forretningsmodel ud af erhvervelsen af sårbarheder.

Selskabet tjener nemlig penge på at varsle dets kunder om kritiske trusler i forreste frontlinie, hvor truslerne er så nye, at selv selve software-leverandøren samt hacker-miljøerne endnu ikke har hørt om dem.

Exodus bedyrer faktisk, at selskabet ofte er i stand til at varsle selskabets kunder helt op til to år før sårbarhederne bliver offentligt kendt.

Selskabet tilbyder således ganske store dusører for opdagelsen af sårbarheder i alle de store systemer, der tæller både Google Chrome (150.000 dollar), Microsofts Edge (125.000 dollar), Firefox (80.000 dollar), Windows 10 (75.000 dollar) og Adobe Reader (60.000 dollar).

Samme model anvender også andre sikkerhedsselskabet.

Sidste år udlovede selskabet Zerodium således en million dollar for en metode, hvorpå man via en browser kunne kompromitere iOS.

Læs også:

Nu hæver Google dusørerne: Så meget får du for kritiske bugs og sårbarheder i Android

Fandt kritiske sårbarheder i Google Chrome: Nu vælter han sig i dusør-penge

Du kan score en formue hvis du kan hacke en Chromebook

Sikkerhedsfirma udlover findeløn på halv million kroner for huller i Flash




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere