Tirsdag den 8.november skal amerikanerne i stemmeboksen og placere et kryds på enten Demokraternes kandidat Hillary Clinton eller Republikanernes bud på en præsident, Donald Trump.
I 32 amerikanske stater bliver der tilbudt online-afstemning beregnet til amerikanske borgere i udlandet som eksempelvis soldater med oversøisk tjeneste.
Flere sikkerhedseksperter og herunder præsident Barack Obamas sikkerhedsfolk råber dog ifølge The Washington Post vagt i gevær angående online-afstemningerne.
For de elektroniske stemmeafgivelser over internettet vurderes ikke til at være sikre - hverken nu eller i den nærmeste fremtid.
Nemt versus sikkert
Blandt kritikerne af online-afstemningen er sikkerhedsekspert Neil Jenkins fra det amerikanske vagtværn Homeland Security, som ifølge Til The Washington Post i foråret var ude med følgende svada om risici ved online-afstemninger:
"Vi tror, at online-afstemning og især online-afstemning i større skala vil medføre en stor risiko for hele afstemningssystemet. Det rammer borgernes forventninger til fortroligheden, ansvarligheden og sikkerheden ved deres stemmeafgivelse, da det åbner en ladeport for manipulation af afstemningsresultatet."
Fortalerne for internet-afstemninger har i efterhånden mange år påpeget, at stemmeafgivelser i en browser transmitteret over internettet har en kæmpefordel i, at det er nemt og bekvemt for borgerne.
Modstanderne af e-valg på nettet slår derimod på tromme for, at man ikke kan være sikker på, at stemmeafgivelsen foregår frivilligt, når det sker hjemme i privaten, og at det højner risikoen for stemmemanipulation fra eksempelvis hackere.
"Kineserne er ret gode til at komme ind i alles systemer. De har jo hacket de fleste af de 500 største virksomheder," forklarer internetsikkerheds-professor Ron Rivest fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) til The Washington Post.
En broget historik
Hans professorkollega J. Alex Halderman fra Michigan Universitetet har gennemført et forsøg, hvor offentligheden kunne angribe et online-stemmesystem. Inden for 48 timer var systemet overtaget, og alle stemmerne ændret.
Blandt andet på den baggrund konkluderer J. Alex Halderman, at der vil gå årtier, før internet-afstemninger kan være sikre.
Hvis de amerikanske myndigheder kigger lidt på de nyeste sider i historiebogen, er der også flere steder, hvor der burde være indsat æselører, som advarsel for alt for innovative tiltag med e-valg.
Så sent som ved midtvejsvalget til Kongressen i 2014 var der således flere steder, hvor der var digitalt kaos i forbindelse med stemmeafgivelserne.
Det kan du læse mere om her: Amerikansk valg igen præget af flere computer-problemer