Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea fortsætter sit vokseværk - men har svært ved at tjene penge

Efter et år præget af den store bestikkelsessag, er it-giganten Ateas danske forretning på vej tilbage i topform med kraftig vækst i omsætningen. Men det kniber med at tjene penge.

It-giganten Ateas danske forretning er for alvor ved at komme til hægterne igen efter et år, hvor den store bestikkelsessag i blandt andet Region Sjælland har givet alvorlige økonomiske ridser i lakken.

Atea offentliggjorde torsdag sit regnskab for 2. kvartal, og her fremgår det, at den danske afdeling stille og roligt er ved at finde sit momentum efter det seneste års uro.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor er omsætningen steget med 27 procent til 1,9 milliarder kroner mod 1,5 milliarder i fjor. Samtidig stiger indtjeningen (EBITDA) til godt 45 millioner kroner. Det er en fremgang på næsten 50 procent i forhold til sidste års lavpunkt, hvor anklagerne om bestikkelse gik hårdt ud over forretningen på grund af annullerede og udsatte ordrer.

En stor del af den danske vækst kommer fra øget salg af software på en række store offentlige indkøbsaftaler, som Atea har vundet over det sidste halve år. Aftalerne har boostet salget af software kraftigt, men lave marginer på produkterne har samtidig lagt en dæmper på indtjeningen, som på softwaremarkedet er halveret siden i fjor.

Læs mere her: Atea rydder bordet igen: Vinder kæmpe software-udbud i staten

Omsætningen på hardware steg med 15 procent, og her er indtjeningen oppe på godt ti procent, mens salget af services står i stampe.

Samtidig med det øgede salg har Atea i Danmark skåret kraftigt i omkostningerne, hvilket også slår igennem på antallet af ansatte, som over det sidste år er skåret ned fra 1592 til 1557 ansatte.

Satser på kundernes tillid

Ateas danske direktør Morten Felding siger, at han er tilfreds med kvartalsresultatet, som er et stykke over det forventede. Det ser han som udtryk for kundernes opbakning og tillid til Atea.

"Vi har fokus på at drive en sund forretning, som kunderne kan have tillid til. Vores altoverskyggende mål er at være den mest attraktive partner for vores kunder, og jeg er stolt over at se Ateas medarbejdere levere på den målsætning hver eneste dag," siger Morten Felding.

For hele Atea-koncernen, som udover Danmark også opererer i Norge, Sverige, Finland og Baltikum, nåede omsætningen i kvartalet op på 8,4 milliarder norske kroner med en samlet indtjening på 215 millioner kroner.

Læs også:
27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget it-bestikkelse

Bestikkelsessag: Region Sjælland fyrer økonomidirektør - it-direktør får skriftlig advarsel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere