Oracle og Microsoft er blot to af it-giganterne, der har cloud-centre i Storbritannien.
Begge it-selskaber har oven i købet for nogenlunde nylig fortalt alle, der ville lytte på dem, at de vil udvide deres cloudforretninger i Storbritannien.
Med briternes noget overraskende stemmeresultat omkring kongerigets udmeldelse af EU, har tonen nu fået en helt anden lyd.
"Vi har ingen kommentarer til valget i Storbritannien," lyder det i kor fra Microsoft og Oracle til Computerworld.
Vi ville ellers gerne have spurgt it-giganterne om, hvad deres placeringer af britiske cloudcentre betyder angående EU's regler for datasikkerhed, muligheder for rekruttering af personale, EU's persondataforordningen og Privacy Shield-dataudvekslingsaftalen mellem USA og EU, som er afløseren for Safe Harbor.
Du kan læse mere om Privacy Shield her: Slå koldt vand i blodet: Den nye Safe Harbor-aftale har lang vej igen
Planerne lå klar
Mens reaktionen ovenpå Brexit fra Microsoft og Oracle er noget fåmælt, har selskabernes britiske cloudplaner ellers været udskreget højt til alle sider.
For Microsofts vedkommende skulle cloud-udvidelsen i Storbritannien betyde, at der mod slutningen af i år ville skyde en masse mindre cloudcentre op af den britiske muld.
Det kan du læse mere om på Microsofts egen hjemmeside.
Tidligere i år kunne it-nyhedssitet ZDnet så oplyse sine læsere om, at Oracle også har haft planer om at udvide kraftigt med sin britiske sky i byen Slough, hvor blandt andre også VMware har et cloud-center.
Oracles cloudcenter i Slough servicerer ifølge ZDnet over 500 kunder, som altså må sidde uvidende i noget tid, inden it-giganten kommer med et budskab om, hvad briternes nej til EU betyder for kundernes data i Storbritannien.
Storbritannien er stadig EU-medlem
En ting er dog ganske vist: Ingen har i dag ovenpå gårsdagens afgørelse det fulde overblik over, hvad briternes nej til EU egentlig konkret kommer til at betyde for britiske cloudselskaber og deres kunder.
I en udmelding fra den britiske handelsorganisation Confederation of British Industry (CBI) med 190.000 virksomheder under vingerne udtaler direktør Carolyn Fairbairn, at den vigtigste opgave for den britiske regering handler om at skabe ro ikke mindst for forretningslivet.
"Den juridiske situation i dag er ikke anderledes i forhold til i går. Vi er stadig medlem af EU, og det vil vi være i de næste to år," forklarer hun og fortsætter:
"CBI vil sammen med det øvrige erhvervsliv arbejde med regeringen og vores allierede i Europa om at skabe de bedste betingelser for vækst," lyder det i en presseudmeldningen fra CBI.
Handelsorganisationens har udarbejdet en kort briefing om, hvad der skal ske for CBI og organisationens medlemmer i de kommende uger.
Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche