Bloatware - tredjeplart-software installeret af computerproducenterne - er et af de største minusser ved Windows-computere.
Asus, Acer, HP, Lenovo og mange andre installerer programmer, som de mener, du får brug for - eller som de i hvert fald får penge for at installere af softwareselskaberne.
Men nu ser det ud til, at du måske kan slippe for det med den kommende store opdatering til Windows 10.
Testere af nye Windows 10-builds, der deltager i Microsofts Windows Insider-program, kan med den sidste opdatering hurtigt gendanne en tidligere testversion og samtidig slette alt, hvad der er installeret på computeren - også tredjepartprogrammer.
Det gælder alle typer programmer og apps - både klassiske Win32/-net-programmer og de nye Windows 10-apps.
Windows 10 har allerede en "nulstil"-funktion, men den geninstallerer eventuelt slettede bloatware-progammer, der var installeret, da du købte computeren.
Gratis - men ikke alle kan bruge det
Det nye værktøj kan hentes gratis og kan bruges, hvis du benytter dig af et test-build på din computer.
Du kan ikke bruge programmet på din almindelige Windows-version. Her må du i stedet over og bruge en af de mange andre programmer på markedet, heriblandt PC Decrapifier.
Hvis du bruger en Windows Insider-version af Windows 10, så kan du hente programmet her.
Husk at tage en backup af dine dokumenter, film, billeder og andre filer, som du faktisk gerne vil se igen.
Det er uvist, om funktionen følger med til sommer, når den næste store opdatering til Windows 10 kommer med, men man kan altid håbe.
Bloatware er et af de største minusser med Windows-systemet - et så stort problem, at Microsoft også selv ser det som et problem.
Derfor har Microsoft også startet en "Signature"-serie af computere i samarbejde med producenterne, hvor der ikke må være præinstalleret ekstra software.
Også Asus har lanceret sin egen "rene" version kaldet "Pure" edition.
Signature Edition til Danmark: Nu kan du købe Windows-computere helt uden irriterende crapware
Bloatware kan gøre din computer unødvendig langsom eller kan endda være en sikkerhedsmæssig fare.
Lenovo havde sidste år installeret et tredjepartsprogram kaldet Superfish, der ikke kun indlejrede reklamer på ellers beskyttede hjemmesider, men var også usikkert.
Læs også: Test af Lenovo Yoga 900: Tynd og fleksibel - men du er nødt til at acceptere svagheder