Bankverdenen er en af de brancher, der hver dag må se it-angreb i øjnene fra første parket.
Det er her, pengene er, hvilket naturligvis også betyder, at det er her, der skal fiskes efter huller i sikkerheden.
Den situation vil bankerne, med Danske Bank i spidsen, nu gøre noget ved.
"De it-kriminelle arbejder tæt sammen om at finde og udnytte sårbarheder. For at imøde gå det, bliver vi nødt til at arbejde mindst lige så tæt sammen om at forsvare vores branche," siger Jim Ditmore, der er COO i banken.
Den udfordring har Danske Bank i samarbejde med blandt andet Nationalbanken arbejdet på at få skabt rammerne for i de seneste seks måneder.
Mange angrebsvinkler
Udfordringen er, at det ikke kun er bankerne, der angribes, men i højere grad kunderne, der er langt lettere ofre uden de avancerede sikkerhedsmekanismer, som anvendes i finansverdenen.
"Phishing er et helt klassisk eksempel på, at det kan betale sig at gå efter kunderne eller vores samarbejdspartnere fremfor direkte efter os," siger han.
Ligeledes er udfordringen at it-kriminalitet er uden landegrænser.
"Der er eksisterende samarbejder mellem banker i Norden og i EU, men de er ikke tætte nok. Nu har vi bygget et nordisk rammeværk, hvor banker og finansvirksomheder kan dele sikkerhedsoplysninger i detaljer."
Et konkret eksempel på hvad formålet med samarbejdet er, beskriver han på denne måde:
"Hvis en bank møder en sikkerhedstrussel, kan den deles med alle medlemmerne i realtid, der så kan bruge erfaringerne og beskytte sig. På den måde undgår man, at de forskellige banker skal opfinde den dybe tallerken hver gang."
Rammeværket er snart på plads, men banken mangler nu finansvirksomheder, som man kan samarbejde med.
"Senere i år bliver tjenesten rullet ud, så lige nu leder vi efter virksomheder, der vil være med til at dele data."
Hvorfor først nu?
Det lyder som en helt oplagt ide. Hvorfor har bankerne ikke gjort det for længst?
"Der er samarbejde mellem banker, men samtidig er der nok ikke en tilbundsgående kultur for at dele informationer. Men det er vi altså nødt til at gøre for at bekæmpe it-kriminalitet," siger han og fortsætter:
"Ligeledes har der nok været en forventning om, at andre myndigheder ville tage hånd om opgaven, men det har altså ikke været tilfældet. Derfor gør vi det selv."
Læs også:
Drop filialerne og din net-bank: Danskere på vej med den app-baserede bank - sådan fungerer den
Sådan skifter bank it-platform: "En tjekliste er altid utilstrækkelig, for du har altid glemt noget"