It-giganten Google står ifølge kilder tæt på EU til at skulle betale en rekordstor bøde på 22 milliarder kroner for misbrug af selskabets søgemaskine til at promovere egne rejse- og shoppingservices.
Det beløb er markant større end det beløb, som Danmark årligt betaler til EU-kasserne fratrukket de støttekroner, som vi får igen fra den europæiske union.
I EU-budgettet fremgår det, at hvis EU med den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) i spidsen rent faktisk får vredet milliarderne ud af søgegiganten, ryger pengene i den EU-kasse, der hedder 'andre indtægter'.
"Det er ikke muligt at pin-pointe, hvad pengene fra bøder præcist bliver brugt på," fortæller Folketingets EU-oplysning til Computerworld.
EU-oplysningen henviser i stedet til EU's store, samlede budget, hvor du kan se, hvordan indtægter og udgifter hænger sammen i EU-samarbejdet.
Læs også: Avis: EU på vej med største bøde nogensinde til Google: Skal betale 22 milliarder kroner for misbrug
Lille bøde i det store regnskab
I budgettet kan man se, at der udover bøder fra it-giganter som Google, Intel og Microsoft også indgår en hel række andre indkomster i EU's budgetpost ved navn 'andre indtægter.'
For her havner blandt andet også renteindtægter, morarenter, beskatning af EU-ansatte og bidrag fra lande uden for EU-cirklen, der betaler for at deltage i EU's programmer.
Budgetposten 'andre indtægter' med bøder og renter udgør dog kun en lille del af EU's samlede årlige budget på omkring 1.079 milliarder kroner.
De største indtægter til EU kommer nemlig fra afgifter, told og momsbidraget fra medlemslandene og det såkaldte bruttonationalindkomst-bidrag.
Bidraget fra bruttonationalindkomsten (BNI-bidrag) bliver betalt af EU-medlemslandene og er populært sagt hele budgettets balancestang, som får budget til at gå op.
Google betaler mere end Danmark
Danmark betaler i alt knap 21 milliarder kroner til EU's kasser, hvilket vil sige en smule mindre end Googles måske-kommende bøde.
Til gengæld modtager vort lille kongerige så også omkring 17 milliarder EU-kroner i blandt andet landbrugsstøtte.
Derimod kan Google se frem til endnu et EU-hug omkring selskabets bundling af Android med blandt andet Google-søgemaskinen.
Det kan du læse mere om her:
EU åbner stor Android-sag mod Google