Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google brænder 40.000 kroner af i minuttet på vilde fremtidsprojekter

Google skovler penge ind i enormt omfang. Og der er brug for mange penge til selskabets vilde fremtids-projekter, som koster 57 millioner kroner hver eneste dag i brændende underskud.

Googles tog i august i fjor navneforandring til Alphabet for på denne måde at forberede sig på en mulig fremtid, hvor søgemaskinen Google ville kunne få konkurrence fra andre top-produkter i koncernen.

Alphabets netop udgivede regnskab for selskabets første kvartal understreger, at det mener det alvorligt med de mere eller mindre flippede og futuristiske projekter.

Og at de koster penge. Rigtigt mange penge.

Kvartalsregnskabet viser således, at de futuristiske projekter som Google Fiber, Google X, internet-balloner og lignende - trods en for Google spirende omsætning på omkring en milliard kroner - kommer ud med et driftsunderskud på 5,2 milliarder kroner.

Det betyder, at Google har tabt 57 millioner kroner om dagen på fremtidsprojekterne, som selskabet i regnskabet kalder for 'other bets'.

Det er væsentlig mere end i første kvartal i fjor og udtryk for, at selskabet har skruet op for ambitionsniveauet for projekterne.

Alphabet/Google kalder projekterne for 'moonshots' ud fra en ide om, at det - som hvis man skød med en kanon mod månen - er meget svært at ramme, men at det vil få enormt impact, hvis man rammer.

Du kan læse mere om Googles fremtidslaboratorium her: Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Omsætning vokser - men mindre end forventet

Google omsatte i første kvartal for gigantiske 20,3 milliarder dollar - 135 milliarder kroner.

Det betyder, at Google har solgt produkter for 1,4 milliarder kroner om dagen.

Det svarer til en stigning på 17 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Alligevel er det malurt i bægeret. For markeds-analytikerne havde forventet en højere omsætning og havde indregnet disse forventninger i deres prognoser.

Tjener 446 millioner kroner om dagen

Googles indtjening landede i kvartalet på 6,2 milliarder dollar, hvilket svarer til 40,6 milliarder kroner.

Omregnet betyder det, at Google efter omkostningerne er blevet betalt har kunnet proppe 446.483.516 kroner direkte ind i det i forvejen godt fyldte skatkammer hver eneste dag i kvartalet.

Googles navneforandring til Alphabet blev i august fulgt af en stor omstrukturering, der sigter mod at ruste selskabet til fremtiden, hvor Google forestiller sig, at en af de i dag futuristiske fremtidsprojekter måske kan blive lige så stor, banebrydende og indflydelsesrig som det er tilfældet søgemaskinen Google, der på mange måder har forandret verden.

Det kan du læse mere om her: Derfor bygger Google hele butikken om og lægger alting ind under det nye selskab 'Alphabet'

Læs også:

Google brænder 68 millioner kroner af om dagen på vilde fremtids-projekter

Mød Alphabets seks milliard-forretninger - Google er kun den ene

Google tjener 198.000 kroner i minuttet efter skat: Er i gang med at gentænke hele butikken

Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere