Artikel top billede

Nu kommer den nye EU-persondataforordning: Kom godt i gang på Computerworlds store heldags-seminar

Opdateret: Afholdes nu i både Aarhus og Ballerup: EU har netop vedtaget den nye persondata-forordning, der vil få betydning for næsten alle danske virksomheder og organisationer. Der er meget at gøre for den it-ansvarlige, inden de nye regler træder i kraft. Kom godt i gang med arbejdet på Computerworlds store konference.

EU vedtog som ventet torsdag den nye EU-persondata-forordning, der vil få betydning for stort set alle danske virksomheder og organisationer, når den træder i kraft i forventet 2018.

Persondata-forordningen afløser den nuværende forordning, der stammer helt tilbage fra 1995 - altså langt tid før sociale medier, cloud computing og de øvrige teknologiske landvindinger var blevet søsat.

De kommende EU-regler betyder nemlig, at organisationer og virksomheder risikerer markante straffe og sanktioner, hvis de ikke lever op til reglerne.

Reglerne vil til gengæld i langt højere grad end tidligere kræve, at virksomhederne kan dokumentere, at deres personhenførbare data - altså oplysninger, der kan anvendes til at identificere enkelt-personer - ikke misbruges, ligesom de skal leve op til en række skærpede krav om behandling af persondata.

Du bør komme i gang nu

Der går et par år, inden det nye regelsæt træder kraft.

Det giver virksomheder og organisationer mulighed for at nå at indrette sig på en måde, så de lever op til de nye regler.

De skal blandt andet få styr på hele data-flowet gennem virksomheden i hele den såkaldte 'data life cycle', ligesom det er nødvendigt at udarbejde beredskabsplaner og lignende.

Mange virksomheder og organisationer forsømmer i dag at beskytte deres kunder og brugeres persondata maksimalt, fordi de ofte ikke regnes for at være forretningskritiske

Undtagelsen er organisationer i brancer, der er underlagt forskellige compliance-regler - eksempelvis i finans- og medicinal-industrierne - hvor man typisk i dag er meget langt fremme med at håndtere den type regler, som alle nu bliver underlagt.

Få overblik og vigtig viden

Computerworld giver dig nu muligheden for at få overblik og konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at indrette dig efter den nye forordning.

Det sker på vores store heldags-konference Bliv klar til EU's nye persondataforordning, som vi afholder 25. maj i Ballerup uden for København.

Her har vi samlet en hel række af Danmarks førende juridiske eksperter, der vil indføre dig i den nye EU-persondataforordning.

Hør blandt andet om:

- De vigtigste temaer i persondataforordningen for den it-ansvarlige.

- Hvordan du skal behandle persondata ved cloud computing og outsourcing.

- Hvordan du fremover bør reagere, hvis der kommer sikkerhedsbrud.

- Hvordan du nemt strukturerer arbejdet med persondataforordningens regler.

- Hvordan forordningen kommer til at indvirke på dine udviklings-projekter.

- Hvordan kravet om at udnævne en data protection officer kommer til indvirke på organisationen.

Desuden vil du kunne høre om konkrete erfaringer fra to topfolk - en fra det offentlige og en fra det private erhvervsliv - der i dag er underlagt skrappe compliance-regler.

Vi afvikler seminaret i Ballerup 25. maj. Du kan læse mere og tilmelde dig her: Computerworld Event, Ballerup: Bliv klar til EU's nye persondataforordning.

Vi afvikler seminaret i Aarhus 14. juni. Du kan læse mere og tilmelde dig her: Computerworld Event, Aahus: Bliv klar til EU's nye persondataforordning.

Læs også:


Lovkrav på vej om 'Privacy by Design' og 'Privacy by Default' - det kommer det at betyde for dig
Den nye persondataforordning skal give alle EU-borgere bedre kontrol med personlige data. Derfor skal alle virksomheder bruge principperne om Privacy by Design og Privacy by Default. Det bliver dyrt. Men måske er det også en ny forretningsmulighed.


Reglerne om samtykke og cookies bliver mere indviklede: Det betyder de for dig
Den nye persondataforordning ændrer reglerne for cookies og samtykke, og det får betydning for både rigtig mange ejere af websites og for app- og webudviklere. Her er detaljerne.


Ingen vej uden om "Retten til at blive glemt": Sådan skal du forholde dig
Persondataforordningen indfører retten til at blive glemt, så alle i højere grad kan kontrollere sine personlige oplysninger. Det kommer til at koste for virksomhederne.


Nystartet tech-firma? Her er det, du skal vide om persondataforordningen
Skal et nystartet it-firma også have en data protection officer? Og hvad med kundernes "ret til at blive glemt"? Få styr på reglerne her.


Skal din virksomhed have en 'data protection officer'?... og kan indkøbschefen bruges?
Der skal ske en konkret vurdering af, hvilke data din virksomhed behandler og i hvilket omfang, før du ved, om du har brug for en data protection officer. Og det er ikke alle og enhver, der kan bruges.


Ro på: Måske kan du slippe for at hyre en 'data protection officer'
Der er masser af tilbud om lange og dyre uddannelser af data protection officers, men i virkeligheden er det reelle behov meget lille for danske virksomheder.


Det danske Datatilsyn får international rolle med ny EU-persondatalov
Datatilsynet er knap nok vokset siden 2000, hvor tilsynet blev sat til at vogte over EU's persondatadirektiv. Læs her, hvordan den nye EU-persondataforordning kommer til at ændre tilsynet markant.


Disse tre ting i EU's nye persondata-lov er danske virksomheder især bekymrede over
Tre hovedspørgsmål går ofte igen, når danske virksomheder skal tale med advokater om den kommende persondataforordning fra EU. Læs her, hvad du bør være særligt opmærksom på.


Vigtigt: Disse fire sikkerheds-tiltag skal du få på plads i år
Med en opgave per kvartal kan du øge sikkerheden i din virksomhed i løbet af året. Vi begynder med at dræbe alle gamle IE-versioner. Se her, hvad du bør gøre.


Sådan gør Coop sig klar til nye skrappe persondata-regler fra EU
Coop har som stor, datatung virksomhed fulgt EU's kommende persondata-lov i et par år i forsøget på at tilpasse forretningen til den nye virkelighed. Læs her, hvordan selskabet griber opgaven an.


Opråb til alle chefer: EU-stramningen af persondata-reglerne er dit ansvar
Ingen ledere i danske virksomheder kan længere sidde på deres hænder, når det kommer til at sikre den rette persondata-compliance. Det forklarer advokat oven på EU's modernisering af persondata-lovgivningen.


Så voldsomt vil nye EU-regler ramme danske virksomheder: 10 virksomheder vil skulle erkende hacker-angreb hver eneste dag
EU's kommende regelsæt for persondata vil få seriøse konsekvenser for dansk erhvervsliv. Dansk sikkerhedsdirektør vurderer, at omkring 10 dansker firmaer dagligt vil skulle fortælle om persondata-tab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere