Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Priserne falder i hacker-miljøerne: Så lidt koster det at købe et hack, et DDoS-angreb eller en RAT

Priserne for at købe hacker-services styrtdykker. Se her, hvor lidt du skal betale for at købe en hacker i dag.

Det er blevet så billigt at købe hacker-ydelser, at praktisk taget alle har råd til at leje en hacker eller købe et angreb.

Det viser en undersøgelse, som et hold sikkerhedsfolk fra Dell SecureWorld har foretaget på det såkaldte 'Dark Web.'

Sikkerhedsfolkene har her tracket en række personer rundt i forskellige undergrunds-foraer og handelspladser, hvor man kan købe hacker-ydelser.

Det er der kommet den såkaldte Underground Hacker Markets Report 2016 ud af.

Her fremgår det, at et DDoS-angreb i dag kan købes for helt ned til 30 kroner per time angrebet pågår (eller 350 kroner for en hel dag), mens hackede kreditkort kan købes for helt ned til et par hundrede kroner.

En Remote Access Trojaner - en såkaldt RAT - kan købes for 30 kroner, mens et Angler Exploit Kit kan købes for godt 650 kroner.

Har man lyst til at lære det hele selv, kan man købe adgang til online tutorials til DDoS-angreb, WiFi-hack og meget andet for 130 kroner.

Det koster små 900 kroner at få adgang til en hacket konto på et socialt medie, mens hackerne typisk sælger et ugelangt DDoS-angreb for 2.300 kroner og et månedlangt angreb for 6.500 kroner.

Computerworld har tidligere fortalt om de datingsite-lignende foraer for it-kriminelle. Her kan man oprette deciderede bestillinger på ydelser - som eksempelvis at få hacket eks-kærestens pc.

Det kan du læse mere om her: Latterligt billigt: Du kan blive hardcore it-kriminel for 12 kroner.

Her kan man også købe såkaldt 'doxing,' der er en slags 'stinkbombe,' hvor man afslører et offers mest intime detaljer i form af personlige billeder og tekster, der anskaffes via hacking og derefter lægges på nettet.

Det anvendes blandt andet i gamer-miljøet.

Det er en fremtrædende tendens, at de internetkriminelles webbutikker i stigende grad kommer til at ligne de online-shops, hvor vi på daglig basis gladeligt lægger vores kreditkortinformationer.

Det kan du læse mere om her: Crime-as-a-service: Sådan bliver hælervarer solgt som slik på nettet.

Læs også:

Hackernes nye vidundervåben: 'Spear phishing'

Dansk sikkerheds-ekspert snydt af it-svindlere: Sådan kunne det gå galt

Hackere udstiller 10 gigabyte slibrige data fra utroskabssite på Dark Web

Hackernes listige metoder umulige at gennemskue: Virksomhederne aner ikke, hvad der er blevet nuppet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere