Antivirus-programmerne er det første værn mod trusler, der vil vores digitale maskiner til livs.
Der er med andre ord stadig ingen vej uden om en software-baseret barriere, hvis hemmelighederne skal holdes nogenlunde under lås og slå.
Naturligvis i kombination med opdaterede programmer og styresystem.
AV-Comparatives er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i at teste sikkerhedsprogrammer fra de kendte leverandører for at se, om programmerne holder, hvad de lover.
For første gang i 2016 har organisationen nu sammenlignet leverandørernes resultater med hinanden og udsat dem for en test.
Antivirusprogrammerne testes dog således løbende med de trusler, der er aktuelle. Arkivet over malware-koden bliver hele tiden holdt opdateret for at give det, som AV-Compatratives kalder en real-world protection-test.
Altså en test-form, der forsøger at efterligne de sikkerhedsproblemer, man møder i hverdagen. I februar-testen er programmerne blevet kort igennem med 392 ondsindede programmer.
Testen er kørt på en Microsoft Windows 7 Home Premium 64 Bit SP1-maskine med opdaterede tredjepartsprogrammer som Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader og Java.
Fokus i denne test har været på detektionsrate, eller med andre ord, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage.
Hvordan det gik, kan du se på graferne herunder.
Microsoft få smæk
I top tre ligger firmaerne Kaspersky, F-Secure og Trend Micro, der alle fanger problemerne i opløbet.
F-Secure og Trend Micro har dog en del falske positiver, hvilket ikke er dårligt for sikkerheden, men lidt forstyrrende.
I den tunge del af feltet må man bemærke at Microsofts populære Security Essentials 4.8, der ligger som eneste sikkerhedsprogram på rigtig mange maskiner, ikke klarer sig særligt godt i denne test.
Security Essentials fangede blot 91,4 procent af de ondsindede koder.
Læs også: Microsofts nye Windows Defender ATP: Virksomhederne skal bruge ny sikkerhedstjeneste
Software-test er naturligvis ikke den endegyldige sandhed, men dog en pegepind, der viser et øjebliksbillede af, hvordan de enkelte programmer klarer sig under de valgte testkriterier.
Det er ligeledes ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med.
Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over hvilke programmer, der er gode til at klare truslerne lige nu.
Du kan også selv klikke forbi AV-Comparatives webside, hvor du på en interaktiv grafik kan vælge forskellige parametre for, hvordan de forskellige programmer skal sammenlignes med hinanden.
Læs også:
Antivirus-producent: Vi sælger din surf-historik til reklamefirmaer
Retten til dit privatliv er et spil uden regler - og du har intet at skulle have sagt
Sikkerhedsfolk indrømmer: Vi udviklede malware for at ramme konkurrenterne