IT-Branchen må om nogen formodes at kende forskel på forskellige typer af data.
Derfor er det også overraskende, at politiet kritiserer foreningens underskriftindsamling mod sessionslogning for faktuelle fejl.
Men der er noget om snakken.
Læs også: IT-Branchen slår alarm om masseovervågning: Politiet vil GPS-tracke dig
IT-Branchen advarede i sin underskriftindsamling om, at politiet kan hente GPS-koordinater fra uskyldige borgeres mobiltelefoner, hvis sessionslogning bliver indført.
Det er bare ikke tilfældet, forklarede centerchef i Nationalt Cyber Crime Center (NC3), Kim Aarenstrup, til Computerworld.
"Hvis vi skal have GPS-informationer ud af en mobiltelefon, så skal vi have hænderne på telefonen," lød det, da Computerworld talte med centerchefen.
Det kan du læse mere om her: Rigspolitiet afviser IT-Branchens GPS-advarsel: "Det er simpelthen forkert"
IT-Branchen taler til den almindelige dansker
IT-Branchen erkender overfor Computerworld, at der ikke er tale om GPS-data, men mener stadig, at der i dele af landet er grundlag for en sammenligning.
"Det er lokationsoplysninger baseret på masteinformation i kombination med triangulering. I byer vil det være lige så præcist som GPS, mens det på landet kan være mindre præcist," mener Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.
Hun forklarer, at IT-Branchen kaldte de indsamlede data for GPS-koordinater, fordi det er en forklaring, "som den helt almindelige dansker, der ikke kender til masteinformationer og triangulering, kan forstå."
Ny tekst fokuserer på politisk splid
IT-Branchen har nu ændret underskriftindsamlingen, og den nye tekst er klinisk renset for alle referencer til både GPS-koordinater og andre placeringsdata.
I stedet fokuserer IT-branchen nu på, at der stadig ikke er et officielt flertal for sessionslogning, da hverken Socialdemokratiet eller regeringspartiet Venstre har meldt en officiel holdning ud endnu.
IT-branchens nye tekst er den fjerde i rækken. Du kan læse den første her.
Den anden lød kort og godt "Nej til masseovervågning. Stop sessionslogningen og underskriv protesten nu!"
Læs også:
Uklarhed om Venstres støtte: Vil Venstre overhovedet stemme for sessionslogning?