Hewlett-Packard blev i november opdelt i to selvstændige selskaber, HP Inc. (pc- og printerforretning) og HP Enterprise (hardware, software og services til erhvervslivet).
Førstnævnte har netop præsenteret sit første kvartalsregnskab som selvstændig virksomhed, og det ser ikke ud til, at opsplitningen af HP har ført til bedre resulater.
Heller ikke selvom Microsofts Windows 10 storhitter og på ganske kort tid har fundet vej til mange hundrede millioner pc'er - og nu også er klar til at indtage virksomhederne.
"Windows 10 er en fantastisk operativsystem-platform. Men vi har endnu ikke set den ventede Win 10-stimulering af efterspørgslen, som vi håbede på," udtalte adminstrerende direktør i HP Inc, Dion Weisler, i et konference-kald i forbindelse med regnskabet.
Det skriver The Register.
Kvartalet, der nu er afsluttet, indkluderer blandt andet julehandlen, hvor der ellers burde være ekstra godt gang i salget af computere - ikke mindst med det nye Windows 10.
Men det har ikke hjulpet HP's pc- og printerforretning, der i forvejen er hårdt presset.
Omsætningen i kvartalet var således ifølge HP-regnskabet 12 procent lavere end samme kvartal året før, og indtjeningen faldt med 16 procent.
"Vi har en klar strategi, der udnytter vores styrker, og vi er fokuserede på at eksekvere, fjerne omkostninger fra forretningen og levere innovation, der vil begejstre vores kunder og partnere. Selvom vi har nogle hårde kvartaler forude, har jeg tiltro til fremtiden," skriver Dion Weisler i HP-regnskabet.
Windows 10 hitter - men køber vi nye pc'er?
Selvom Windows 10 storhitter på markedet, så er udfordringen for HP og andre pc-producenter, at Microsoft har valgt at give det gratis væk til forbrugerne.
Det betyder, at Windows 10 kan downloades (og bliver pushet til) eksempelvis en Windows 8.1-pc uden ekstra regning.
Da Windows 10 ikke kræver mere af hardwaren, end de tidligere Windows-versioner, har forbrugeren dermed først og fremmest et incitament til at købe en ny pc, hvis den gamle ikke fungerer længere, eller hvis man eksempelvis brænder for at få adgang til den nyeste touch-teknologi og lignende.
Der er ikke i samme grad som tidligere et incitament til at købe en ny pc, alene fordi der er kommet et nyt Windows-styresystem - og samtidig vælger flere forbrugere i øvrigt også at bruge deres spareskillinger på eksempelvis en tablet-pc, hvor styresystemet meget vel kan hedde Android eller iOS.
Hvad med virksomhederne?
Både salget af bærbare og stationære computere fra HP er således gået tilbage i det seneste kvartalsregnskab.
Selskabet kan måske håbe på, at det retter sig lidt igen, når mange virksomheder i den kommende tid begynder opgraderingerne til Windows 10 og derrmed potentielt også indkøber ny hardware.
Læs mere om opgraderingsplanerne her.
Pc-producenterne har dog uanset hvad en betydelig udfordring med pc-salget, der har været støt nedadgående i fire år.
For første gang nogensinde faldt pc-salget sidste år med mere end 10 procent i forhold til det foregående år. Læs mere om det her.
Læs også:
Største nedtur nogensinde: 2015 blev et katastrofe-år for pc-producenterne
Virksomhederne klar til Windows 10: Aldrig før har interessen for et nyt Windows været så massiv
HP's nye Windows 10-telefon er både en telefon, bærbar og stationær computer
Nu har vi så fået Windows 10 - men drømmen om et nyt pc-boom krakelerer