Overblik: Det har vakt opsigt, at justitsminister Søren Pind (V) er på vej med et lovforslag, der sigter mod at indføre en udvidet udgave af den sessionlogning, som ellers blev sløjfet herhjemme i 2014 efter massiv kritik fra EU-Domstolen.
Det kan du læse mere om i denne artikel fra 2014: Domstol ikke i tvivl: Logningsdirektiv er ugyldigt.
Sessionslogning er udtryk for, at hver kommunikations-session - altså en telefonsamtale, en samtale på Skype eller Messenger eller lignende - bliver registreret og oplysningerne gemt, så politiet kan få adgang til dem i forbindelse med efterforskning af sager.
Søren Pinds kommende lov-forslag - der efter planen skal fremsættes i slutningen af marts - bunder i et ønske fra politiet, der gerne vil have flere værktøjer til at efterforske især terror-sager.
Søren Pind peger på, at de kriminelle flytter deres kommunikation fra mobiltelefonerne til internet, og det er man som samfund nødt til at reagere på, mener han.
Hans foreløbige udmeldinger er blevet mødt med massiv kritik fra en række aktører og eksperter, der stiller spørgsmålstegn ved, om sessions-logning overhovedet har nogen effekt? Og om den overhovedet er lovlig?
Indtil videre står og falder forslaget med Socialdemokraternes beslutning, da kun DF og V vil stemme for, mens K, LA, R, Alternativet, SF og Enhedslisten siger nej.
Få overblikket over sagen herunder. Klik på hver enkelt artikel for at få mere at vide.
Søren Pind vil stramme - men Venstre-mand ønsker ikke mere overvågning: Jeg er stadig skeptisk
Venstre er splittet omkring den overvågningslovgivning, som partiets justitsminister Søren Pind gerne vil have gennemført. For under et år siden sagde partiets it-ordfører, at Danmark er 'gået for langt i at overvåge befolkningen." Den holdning har han stadig, siger han nu
Derfor rammer Søren Pinds sessionslogning kun lovlydige borgere og dovne kriminelle
Interview: Kun dovne forbrydere og lovlydige borgere vil få deres internettrafik registret af Søren Pinds kommende sessionslogning. For der er rigeligt med udveje for kriminelle. Så kontant lyder vurderingen fra jura-professor.
25 magtfulde danske organisationer i fælles brev til Søren Pind: Klart nej til ny masseovervågning af danskerne
25 store interesseorganisationer siger i åbent brev til justitisminister Søren Pind (V) blankt nej til indførelse af udvidet masseovervågning af danskerne internet-kommunikation. Det er helt uklart, om øget overvågning har nogen værdi, mener de store organisationer.
Ekspert om sessionslogning: Forskellen på Google og Søren Pind er, at du kan beskytte dig mod Google
Debatten raser efter udmeldingen om genindførsel af sessionslogning. Politiet skal gennemgå din private færden på nettet med en tættekam. Men har du overhovedet privatliv i forvejen?
Overvågning via dit teleselskab: Sessionslogningen er på vej tilbage
Justitsminister Søren Pind (V) vil have genindført den sessionslogning, som EU ellers har erklæret for ugyldig. Den danske telebranche er rystet. Men vi er nødt er til at modernisere, mener Søren Pind. Se her hvorfor.
Vil du logges og bekæmpe kriminalitet - eller vejer privatlivets fred højest?
ComputerViews: Er tilbagekomsten af sessionslogning overhovedet et problem? Vi har set på de fordele og ulemper, som deler vandene.
Dansk erhvervsliv om nyt logningsforslag: Alt for dyrt og alt for ineffektivt
Udgifterne ved at genindføre sessionslogningen står slet ikke mål med effekten, mener magtfulde organisationer.
Hasteindkaldt af Justitsministeriet: Dansk telebranche frygter lyn-proces om logning i Danmark
Efter måneders venten er teleselskabernes brancheorganisation pludselig blevet indkaldt til hastemøde i Justitsministeriet. "Vi må for alt i verden ikke genindføre sessions-logning på egen hånd," lyder det fra telebranchen.
EL om genindførsel af internet-overvågning efter terrorangreb: "Fuldstændig tåbeligt"
Enhedslistens it-ordfører ryster på hovedet over tanker om genindførsel af internet-overvågning i Danmark i kølvandet på terrorangrebet på Charlie Hebdo. Justitsminister Mette Frederiksen (S) holder indtil videre kortene tæt ind til kroppen.