Artikel top billede

Kendte danske it-folk får plads i EET's bestyrelse - nu lægges der an til børsnotering

Kapitalfond sætter en række tunge profiler ind i bestyrelsen for it-distributøren EET, og lægger samtidig an til en børsnotering af det danske milliardfirma.

Den dansk-baserede it-distributører EET fejrer udsigten til endnu et rekordregnskab med at ommøblere selskabets bestyrelse.

EET blev for et år siden overtaget af kapitalfonden FSN, som nu sætter Bo Rygaard fra Parken Sport & Entertainment i spidsen for EETs bestyrelse.

Med på det nye hold er også NNIT's administrerende direktør Per Kogut og e-handels-eksperten Poul Thyregod, som i dag er øverste chef for onlinebutikken Proshop og som tidligere har siddet i koncernledelsen hos Expert.

En tredje it-mand i den nye bestyrelse er nordmanden Stein Surlien, som udover en fortid hos Oracle også har været chef for HP i Sverige.

Læs også: NNIT sparker væksten i vejret efter sit første år på børsen

EET's koncernchef John Thomas siger, at EET med den nye holdopstilling har gjort sig klar til at fortsætte den vækstkurve, som siden 2008 har næsten tredoblet firmaets omsætning.

"Det er et team af folk, der har et bredt spekter af kompetencer, men som alle sammen er orienteret mod at skabe vækst. Poul Thyregod er en af de allerbedste til at tænke digitale strategier. Sammen med Proshop var han first mover, når den handlede om løsninger indenfor elektronisk samhandel og optimering. Det er vigtigt i en forretning som vores, hvor vi sidste år foretog 900.000 transaktioner," lyder det fra John Thomas.

På vej mod børsnotering

Han peger samtidig på, at EET's succes en gang i fremtiden kan ende med at firmaet lader sig børsnotere.

"Per Kogut har jo lige gjort det med NNIT, så nu har vi nogle kompetencer, som er relevante, hvis en børsnotering kommer på banen. Men det kommer ikke til at ske inden for de næste par år. Vi vil gerne op på en omsætning i niveauet fem milliarder, så der er et stykke vej endnu," siger John Thomas.

Han fortæller, at EET-koncernen om få måneder præsenterer et 2015-regnskab, hvor han forventer at nå en bruttofortjeneste på mere end 150 millioner kroner ud af en omsætning på 2,3 milliarder kroner.

Det er en vækst på mere end 25 procent i forhold til 2014.

"Vi er vokset rigtigt fint i en lang årrække, og for 2015 kommer vi til at præsentere det bedste resultat nogensinde både på top- og bundlinie," siger John Thomas.

EET-koncernen opererer i dag i 27 lande, og har forretning indenfor en bred vifte af it-relaterede produkter - fra reservedele til computere, overvågning og sikkerhed, AV-produkter, betalingsterminaler, home entertainment samt løsninger inden for storage, netværk og logistik.

Læs også:

Diskret dansk it-firma sætter ny regnskabsrekord i milliard-klassen

Milliardhandel: Norsk kapitalfond køber dansk it-succes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere