Artikel top billede

Microsoft køber kendt tastatur-løsning til iOS og Android: Betaler 1,7 milliarder for SwiftKey

Microsoft vil lægge 1,7 milliarder kroner på bordet for SwiftKey, der anvendes på 300 millioner Android-telefoner og iPhones verden over. Se her, hvad Microsoft vil bruge SwiftKey til.

Microsoft er ved at købe selskabet bag den udbredte tastatur-app SwiftKey, som anvendes i hundredevis af millioner af Android-telefoner og iPhones verden over.

Ifølge Financial Times betaler Microsoft en kvart milliard dollar - omkring 1,7 milliarder kroner - for britiske SwiftKey.

Selskabet er især interesseret i SwiftKey på grund af tastatur-selskabets kompetencer inden for kunstig intelligens.

SwiftKey har nemlig i flere år arbejdet på at forbedre løsningens evner til at forudsige, hvad brugerne egentlig er ved at indtaste.

Her kan SwiftKey med ret stor sandsynlighed forudsige det næste ord i en sætning baseret på den enkelte brugers skrivestil, historik og så videre.

Systemet er 'selv-lærende,' har SwiftKey tidligere meddelt. Det betyder, at det bliver bedre og bedre i takt med, at det lærer den enkelte bruger at kende.

Kan lære af brugerens vaner

Systemet er således i stand til at lære de slangord, kæle/øge-navne og emojis, som den enkelte bruger anvender mest.

Indtil videre er løsningen udviklet til 100 forskellige sprog - inklusive forskellige indiske dialekter, walisisk og en række kinesiske dialekter.

Det er teknologier, som Microsoft kan se passer ind i den overordnede strategi, der blandt andet går i retning mod automatiserede og sammenhængende systemer, der selv skal kunne udregne handlinger.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen

Samtidig er SwiftKey en genvej ind mod flere hundrede millioner mobil-brugere for Microsoft, der længe uden held har kæmpet for et gennembrud på mobil-scenen, som i dag domineres næsten totalt af Android og iPhone.

SwiftKey er installeret på omkring 300 millioner smartphones verden over og er blandt andet installeret som default på mange smartphones fra Samsung og BlackBerry.

Microsoft har tidligere på samme måde opkøbt andre teknologier, som er udbredte blandt Android- og iPhone-brugere.

Selskabet har således købt både mail-app'en Acompli, to-do app'en Wunderlist og kalender-app'en Sunrise i den senere tid.

Læs også:

Ny Microsoft-teknologi kan automatisk komme med forslag til forbedring af salg

Et skridt nærmere kunstig intelligens: Alle får nu adgang til Googles motor til kunstig intelligens

Derfor vil bil-firmaerne få afgørende betydning for it-firmaerne i de kommende år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere