Samsung Electronics går efter stort pres med til, at uvildige inspektører inværksætter undersøgelser af en stribe af selskabets fabrikker.
Det sker efter et helt år med stigende pres fra en lang række tidligere medarbejdere, der hævder, at de har fået kræft af at arbejde i teknologi-kæmpens fabriks-haller.
Medarbejderne mener, at de er blevet udsat for giftige kemikalier, dampe og stråling på fabrikkerne i en grad, der har gjort dem alvorligt syge.
Beslutningen om at nedsætte et helt korps af uafhængige såkaldte 'ombudsmen' kommer ifølge Financial Times efter pres fra den organisation, som de sygdomsramte har stiftet under navnet 'Sharps.'
Samsung har tidligere foreslået selv at undersøge sine fabrikker for sundheds-skadelige stoffer, men dette er blevet blankt afvist af Sharps, som hver dag demonstrerer foran Samsungs hovedkvarter i Seoul.
Selskabet har bedyret, at det 'samvittighedsfuldt' vil implementere alle de forslag, som ombudsman-holdet når frem til i løbet af de kommende tre års undersøgelser.
Negativ effekt
Sagen har vakt en del opsigt i ikke mindst Sydøst-asien, hvor den har haft negativ effekt på Samsungs omdømme.
Det kan være alvorligt i denne tid, hvor det sydkoreanske selskab kæmper for at overbevise investorerne om, at Samsung også er fremtidens selskab på trods af faldende salg af mobiltelefoner.
Samsung afsatte i fjor godt en halv milliard kroner til en fond, der skal stå for at udbetale erstatning til de ramte ansatte.
Samsung kalder selv beslutningen om at afsætte de mange penge en 'goodwill gesture' - altså en venlig og forebyggende gestus - men selskabet har endnu ikke officielt anerkendt et ansvar for, at de pågældende medarbejder er blevet syge.
Mere end 150 tidligere ansatte har indtil videre søgt fonden om penge.
Af dem har cirka 100 modtaget kompensation mod at de har afskrevet sig muligheden for at sagsøge Samsung.
Sydkoreanske myndigheder har dog ifølge Financial Times fundet, at kræft hos fire tidligere medarbejdere har forbindelse til deres arbejde i fabrikkerne.
Samsung har afvist, at der er nogen forbindelse og har peget på, at alle niveauer i fabrikkerne har ligget inden for lovens rammer.
Også Samsung-konkurrenten Apple har været under voldsom kritik for forholdene på de fabrikker, hvor kinesiske ansatte samler iPhone og iPad.
Her har forholdene angiveligt været så ringe, at medarbejdere har begået kollektivt selvmord, ligesom der har været regulære optøjer på fabrikkerne.
Læs om det her: Så elendige forhold har arbejdere på Apple-fabrik
Apple har fornylig besluttet at fjerne giftige kemikaler fra samle-båndene.
Det kan du læse mere om her: Apple fjerner giftige kemikalier fra iPhone-produktion
Læs også:
Samsung bliver også kritiseret for dårlige arbejdsforhold