Microsoft planlægger indenfor det næste år at åbne flere nye datacentre på europæisk jord. Det sker ifølge Financial Times for at kunne garantere selskabets kunder, at den amerikanske spion-tjeneste NSA ikke kigger med, når kunderne flytter data til Microsofts sky.
Ifølge avisen vil Microsoft åbne nye datacentre i Tyskland, som skal bygges og drives i samarbejde med Deutsche Telekom.
Selskabets store, europæiske datacenter ligger i Dublin i Irland.
Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts vilde datacenter - kom med ind bag portene
Til gengæld kan Microsofts kunder se frem til at betale ekstra for at sikre deres data mod spionage.
"Disse nye datacentre giver kunderne adgang til hele Microsofts cloud-kraft i Tyskland. Det vil sikre, at tyske virksomheder bevarer kontrollen med deres data," lød det fra Microsofts øverste chef Satya Nadella ved en pressekonference i Berlin.
Samtidig har Microsoft annonceret bygning af et nyt datacenter i Storbritannien, der ligesom i Tyskland er planlagt til at blive taget i brug i løbet af 2016.
Se den officielle udmelding fra Microsoft her.
Ifølge selskabet har en række store britisk kunder allerede vist interesse for at lægge deres data i det nye britiske cloud-center.
I Vesteuropa har Microsoft i forvejen datacentre i Irland og Holland.
Microsoft oplyser ikke, om kapaciteten i de nye datacentre vil blive tilgængelige for kunder fra Danmark og resten af Europa.
Skal rette op på Safe Harbor-havari
Microsofts planer ses som en reaktion på dom fra EU-Domstolen i sidste måned, som reelt trak tæppet væk under den såkaldte "Safe Harbor"-aftale mellem EU og USA.
Aftalen har indtil nu reguleret overførsel af data mellem EU og USA, men ifølge domstolen er aftalen ugyldig, fordi den ikke kan sikre EU-borgere mod at deres data bliver overvåget af den amerikanske spion-tjeneste NSA.
EU og USA arbejder lige nu på at få en ny aftale i stand. Microsoft har altså allerede nu valgt at tilbyde sine kunder et alternativ, som angiveligt sikrer kundernes data mod overvågning.
I hjemlandet har Microsoft desuden anlagt sag mod den amerikanske regering for at få rettens ord for, at man ikke er forpligtet til at give amerikanske myndigheder adgang til kundedata, som er lagret udenfor USA.
De forskellige sager er en udløber af whistle-bloweren Edward Snowdens afsløringer af NSA's masseovervågning af data i både USA og i resten af verden.
Læs også:
Cloud-selskaber er på gyngende grund efter kontroversiel datadom fra EU
Databombe fra EU-domstol: Kan forbyde europæiske data-overførsler til USA