Opsplitningen af det hæderkronede it-firma HP i to selvstændige selskaber bliver modtaget positivt blandt HP's danske forhandlere og distributører.
Efter mere end et års forberedelse blev opsplitningen af HP en realitet i den forgangne weekend.
Og med de to nye firmaer - HP Inc. og HP Enterprise - bliver HP's pc- og printforretning adskilt fra salget af servere, netværk, software og services.
Og hos HP-partnerne skaber det en forventning om et mere fleksibelt og kundeorienteret HP med stærkere fokus på den praktiske del af forretningen.
"HP har været kendt som en supertanker, hvor det tog lang tid at ændre kurs. Det tror jeg på, at der bliver lavet om på nu," siger direktør i firmaet 2Waysit, Robert Buch, som i fremtiden fortrinsvis kommer til at handle med HP Enterprise.
Han forventer, at de to nye HP-selskaber på en gang vil gøre samarbejdet med HP mere smidigt, fokuseret og skabe større nærhed til både kunder og partnere.
"Jeg håber, vi vil se to væsentlig mere fokuserede forretninger, hvor vi som partnere får den hjælp fra HP, der passer til det der er vores specialer. HP var jo blevet en stor butik, og med opsplitningen får man ny muligheder for at udvikle de forskellige forretningsområder," siger Robert Buch.
En tilsvarende melding kommer fra it-firmaet Cortex Consult, som i fremtiden kommer til at levere varer og ydelser fra begge de to nye HP-selskaber.
To vidt forskellige forretninger
Salgsdirektør Jan Friis mener, at det gamle HP med tiden havde udviklet sig til at være to vidt forskelige forretninger.
"I det gamle HP var et af problemerne, at man ville have det hele under den samme hat. Det kan være lidt problematisk, når man har så forskellige forretningsmodeller."
"Nu kan enterprise-forretningen koncentrere sig om at levere servere, services og software. Den anden del af forretningen kan jo så koncentrere sig om volumensalg. Så opsplitningen er et positivt skridt," siger Jan Friis, som også håber, at de nye tider i den sidste ende kan føre til mere salg.
"Det håber jeg da. Vi leverer pc'er som en del af vores service til eksisterende kunder, så på pc-siden betyder det nok ikke den store ændring for os. Til gengæld har jeg en forventning om, at vi vil øge vores cloud-forretning i vores datacenter. Og vi har da dialog med begge HP-firmaer om, hvilke kampagner, vi skal sætte i gang," siger Jan Friis.
Han har dog endnu fået tal for, hvor stort et salg HP forventer Cortex Consult skal levere i det kommende år.
Hos landets største it-distributør Also tør direktør for volumensalg, Carsten Braunschweig, ikke spå om, hvordan og hvor meget opsplitningen af HP vil sætte sit aftryk på markedsandele og salg.
HP bliver mere agil og fleksibel
"Med hensyn til forecast og konkrete planer har vi ikke set så meget endnu, så det har jeg svært ved at udtale mig om. Men jeg ville da forvente at HP's egne ambitioner vil være at skabe vækst og udnytte at skibet nu er blevet mere manøvredygtigt," siger Carsten Braunschweig.
Ligesom sine kolleger forventer han at se de største forandringer i den måde HP samarbejder med distributører og forhandlere.
"Vi har længe levet med den her opsplitning mellem hardware- og enterprise-forretning, så for os bliver der ikke den store forskel. Men jeg forventer, at HP bliver en mere agil og fleksibel samarbejdspartner på hardwaresiden," siger Carsten Braunschweig.
Læs også: