Artikel top billede

Dell i forhandlinger med verdens største storagefirma: Vil købe mægtige EMC

Dell forhandler med EMC om at overtage hele eller dele af det mægtige storageselskab. En fusion vil blive en af de største handler nogensinde i it-historien.

Dell er angiveligt i fuld gang med forhandlinger med storage-giganten EMC, som meget vel kan munde ud i, at Dell overtager hele eller en væsentlig del af EMC.

Rygterne er blevet bragt til torvs af den særdeles velrenommerede avis, Wall Street Journal, der citerer unavngivne kilder.

Det understreges, at det langt fra er sikkert, at forhandlingerne vil munde ud i en aftale, men at der ikke desto mindre forhandles om en hel eller delvis fusion af de to selskaber.

En af de største handler nogensinde

Fører forhandlingerne til en fusion, vil der blive tale om en af de absolut største handler i it-branchens relativt korte historie.

EMC har i dag en markedsværdi i omegnen af 330 milliarder kroner.

En fusion vil således en ekstremt magtfuld it-spiller, i det Dell i forvejen har en stærk position på flere markeder.

Dell har i årevis arbejdet på en meget stor kursændring væk fra det pressede pc-marked og over mod det stærkt lukrative marked for it-services til virksomheder.

Det kan du læse mere om i denne reportage fra Dells hjemby, Austin.

Selskabet blev afnoteret fra børsen i 2013, efter det lykkedes for selskabets stifter, Michael Dell, at overtage kontrollen med selskabet for 134 milliarder kroner trods en del modstand.

Det kan du læse mere om her: Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Michael Dell er kendt for at være risikovillig og handlekraftig.

Hovedformålet med tilbagekøbet af Dell i 2013 siden, var netop ifølge ham igen at blive manøvredygtig og handlekraftigt, hvilket var umuligt som børsnoteret virksomhed, hvor der skal tages mange hensyn til aktionærer og investorer.

EMC består i dag af en række meget store selskaber, som EMC kalder for en 'sammenslutning af virksomheder.'

De tæller EMC Information Infrastructure (storage), RSA (sikkerhed), Pivotal (cloud) og VMware (virtualisering).

VMware er ganske vist børsnoteret, men EMC ejer 80 procent af selskabet.

EMC har tidligere begrundet opdelingen med, at det skaber en sammenhængskraft uden at det rammer innovationskraft og manøvredygtighed på de enkelte områder.

Andre kigger også på fusioner

Den mulige fusion er langt fra den eneste mulige sammenlægning af de store it-selskaber i verden, i det der for tiden finder en meget stor konsolidering sted i markedet.

Det sker, fordi de forskellige it-selskaber - HP, IBM, Cisco, Oracle og andre - lige nu stræber efter partnere, der kan komplementere dem i et stadig mere og mere kompleks marked, hvor alle væsentlige spillere gerne skal være stærke inden for både netværk, it-services, storage og virtualisering.

EMC har længe arbejdet på at lade sig sælge.

Således kom det for et års tid siden frem, at EMC og HP havde forhandlet om en fusion i et års tid. Forhandlingerne førte imidlertid aldrig til noget konkret.

Det kan du læse mere om her: Rygterne ulmer: Er verdens største storagefirma ved at blive solgt?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere