Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Top 100: Kompetera er i top blandt Danmarks bedste hardware-forhandlere

Succes med hardwaresalg kræver, at man følger udviklingen på markedet tæt. Og så er det ikke altid at kunderne har ret, lyder det fra it-frmaet Kompetera.

Den københavnske hardware-forhandler er beviset på, at der findes plads til at bygge en forretning op ved siden af - eller nedenunder - giganter som Atea og Dustin.

Fem år efter en genstart af sit firma kan direktør og hovedaktionær, Carsten Weis, glæde sig over en omsætning på 137 millioner kroner og sidst, men ikke mindst et komfortabelt overskud på 5,2 millioner kroner.

Undervejs er bemandingen hos Kompetera steget fra de oprindelige otte mand til i dag 22 ansatte.

Den udvikling giver firmaet en top-placering som nummer to lige efter Dustin i Computerworlds Top 100 2015 i kategorien it-forhandlere.

Men lige så nydeligt den kombinerede hardware- og konsulentforretning har udviklet sig, lige så ukompliceret er Carsten Weis opskrift på successen.

"Vi er gradvis blevet bedre og bedre til det vi gør, hvor vi har bygget hardwaredelen og konsulentdelen sammen til en forretning. Sidst er der så kommet lidt cloud oveni. Så det er lidt det samme, som det har været hele tiden. Bare med nye forretningsområder bygget på," siger Carsten Weis.

Hardware er enten-eller

Indenfor hardwaresalg kommer man dog ikke sovende til resultaterne , understreger han.

"Hardware kræver, at man er på hele tiden, så man ved, hvad der sker på markedet. Der er nogen, som er inde i markedet det ene kvartal og ude det næste. Det kan man ikke. Det er enten eller. Vi følger med i, hvad der sker hos producenterne. Hvornår der kommer nye produkter og kampagner. Det parrer vi så med vores konsulentforretning for at se, om der nogle ting, vi kan gøre lidt smartere."

Netop kombinationen af det rå hardwaresalg og konsulentydelser giver ifølge Kompetera-direktøren det mix, som tiltrækker kunderne. Og det er ikke altid at kunden har ret.

"Vi profilerer os på, at vi tør sige kunderne lidt i mod og foreslå noget andet end det, de lige kender og har hørt om. For nylig havde vi en kunde, der skulle have noget storage. Han havde hidtil brugt IBM og Dell, og det troede han, at han skulle fortsætte med. Men da vi havde analyseret lidt på det, fortalte vi ham så om Nimble, Og inden en uge havde han købt det som vi anbefalede."

Professionel bestyrelse

Endnu et skridt som ifølge Carsten Weis har skubbet på successen er, at Kompetera fik den branchekendte Claus Hansen fra Alfa People og Rene Hansen fra brandingfirmaet Vangsgaard ind i bestyrelsen.

"Der har vi på en gang fået en med brancheerfaring og en, der kan se på vores forretning med andre øjne, og sammen har vi lavet nogle retningslinier, som vi bliver holdt op på," fortæller Carsten Weis.

Et andet træk er, at Kompetera ikke har så mange offentlige kunder tilbage. Besværet med at byde ind på SKI's rammeaftaler står ifølge Carsten Weis ikke mål med den forretningsmæssige gevinst.

"Kravene fra SKI er ikke til at have med at gøre, og efter at vores SKI-aftale udløb for nogle år siden, har vi ikke så mange offentlige kunder mere.," siger han.

I stedet er det private virksomheder i alle størrelser og faconer, der driver udviklingen hos Kompetera.

Krisen gav en hård start

Hos Kompetera gør man en dyd i ud af at være selvfinansierende.

Det er også en forklaringerne på, at forretningen kom op og stå selvom selskabet nærmest på klokkeslæt startede op, netop da finanskrisen satte ind.

"Det var et meget barsk tidspunkt at starte op. Men på den anden side: Når vi startede der, kunne det kun gå fremad. Det var hårdt, det er der ingen tvivl om. Men der var ikke så meget, vi kunne gøre ved det, så det var bare om at klø på. Vi har altid sat tæring efter næring. Vi er nødt til at tjene pengene, før vi kan bruge dem. Det har nogle gange været lidt surt. Men vi er kommet godt efter det," slutter Carsten Weis.

Læs alle Computerworlds artikler om Danmarks bedste it-virksomheder her (opdateres løbende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere


People Tech 2024: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

11. december 2024 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

06. januar 2025 | Læs mere