Artikel top billede

Nu slipper Microsoft salget af Surface fri: 40 danske it-forhandlere står klar

To år efter lanceringen af tablet-pc'en Surface er Microsoft nu endelig klar til at slippe salget til erhvervskunder løs.

Efter mere end to års tilløb giver Microsoft nu los og giver frit løb for salget af tablet-pc'en Surface til erhvervskunder.

Op mod 40 it-forhandlere står klar, når Microsoft fra i morgen - 1. september - officielt åbner for distribution af den højtprofilerede hybrid-computer. Det fortæller Microsofts danske divisionschef for Windows, Martin Thorning Hansen til Computerworld.

Ifølge Computerworlds oplysninger er forhandlere som Datacon, ED Data, Edgemo, Netsolutions, Kontor Syd, 2Waysit og Kompetera blandt de forhandlere, som ventes af lægge billet ind på at sælge Surface.

Siden Surface blev lanceret i Danmark i sommeren 2013, har salg af Surface til erhvervskunder ellers været forbeholdt en eksklusiv kreds af hardwareforhandlere som Atea, Dustin, KMD og Comm2ig. Mindre it-firmaer, som har villet sælge Surface-computere til deres kunder, har så måttet henvise kunderne til de konkurrenter, som var inde i varmen hos Microsoft.

Læs også: Microsoft: Sådan vil vi få Surface ud til erhvervskunderne

Samtidig har private forbrugere kunnet finde Surface i en stribe af detailkæder som Elgiganten, Dansk Supermarked, Fona og Computercity, ligesom det nystartede Power er kommet med på vognen. Her har Microsoft i strid med sin erklærede partner-strategi leveret Surface direkte til forhandlerne udenom de etablerede distributører.

Styret fra USA

Salgsmodellen har været styret fra centralt hold i Microsoft-koncernen og har undervejs været mødt med en del knubbede ord fra både it-distributører og forhandlere.

Læs også: Dansk distributør: Kom nu Microsoft! Giv os Surface

Martin Thorning-Hansen glæder sig da også over nu endelig at kunne slippe den roste tablet-pc helt fri på markedet.

"Vi har haft en pilotordning for salget af Surface i alt for lang tid. Danmark er meget anderledes end for eksempel USA, og derfor har det taget lang tid at forklare (Microsoft i USA, red.), at vores hardwareforretning ikke kun drives gennem Atea og Dustin, men at det er et mere bredt marked," siger han.

For at komme med til Surface-festen skal nye forhandlere forpligte sig til at sælge et vist antal enheder, ligesom Microsoft stiller krav om certificering og uddannelse, før man kan begynde at sende bestillinger til de to distributører - Also og Tech Data - som Microsoft har allieret sig med.

"Surface er et premium-produkt, og vi vil stadig ikke sende det ud i bred distribution uden krav om, hvordan man sælger produktet. Vi går fra en pilotordning til det, vi kalder en kontrolleret udvidelse, hvor vi lukker op for de forhandlere, som gerne vil sælge Surface ud fra det kriterier og krav, vi har opstillet. Vores to distributører, Also og Tech Data, har så bragt det videre til deres forhandlere," siger Martin Thorning-Hansen.

Læs også:

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface

[b]Surface kan blive endnu større og tage kampen op med Apples MacBook[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere