Spørger man de store telefonproducenter, hvad der kendetegner det danske marked og danskerne, så er det, at vi i de nordiske lande køber dyrere telefoner end i resten af Europa.
Det har nok noget at gøre med vores abonnementsløsninger, hvor vi ofte i højere grad vælger at købe vores telefon på månedlig afbetaling end for eksempel i de sydeuropæiske lande. Men har du egentlig behov for en dyr, kraftfuld smartphone, hvis en billigere kan klare de samme opgaver?
I hvert er mange af jer enige om, at telefoner er begyndt at blive en dyr fornøjelse: Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?
Vi har samlet en lille, men stærk liste af billige smartphones, som taget prisen i betragtning gør et overraskende godt stykke arbejde. De varierer mellem 200 kroner til 3.000 kroner, hvilket er billigt sammenlignet med de dyre flagskibstelefoner, som ofte nærmer sig 5.000 kroner og over.
Har vi glemt en på listen? Skriv endelig dit bud i kommentarfeltet.
Moto G (2015)
Moto G (2015) er den første på listen, og klart en at foretrække, hvis du vil have en billig Android-telefon.
Problemet med billige Android-telefoner har tidligere været en alt for svag hardware, hvilket er gået ud over brugen af telefonen, da Android har krævet en hel del af hardwaren, for at køre ordentligt.
Det er blevet bedre for hver ny version af Android samtidig med, at de billige telefoner er blevet mere kraftfulde.
Moto G er en telefon til cirka de 1.600 kroner, som i hvert fald ikke giver dig en dårlig Android-oplevelse. Den kører Android 5.0 udmærket, og sammen med et acceptabelt kamera er der meget telefon for pengene.
Minusserne er skærmen, som ikke er i en særlig høj opløsning samt et lidt tykt design.
Lumia 530
Windows Phones har udmærket sig ved, at systemet kræver ufattelig lidt ressourcer for at fungere optimalt.
Det betyder, at selve hardwaren i en Windows Phone ikke behøver at være skyhøj, før du får en god Windows Phone-oplevelse.
Lumia 530 er et tydeligt bevis på dette. Selvom at telefonen halter på blandt andet skærmens kvalitet, så kan Lumia 530 klare de fleste smartphone-opgaver for dig.
Det er en langsom telefon, men har du ikke de store forventninger til multitasking eller grafiske spil, så kan den være god nok. Ligeledes er der mange apps, som ikke findes til Windows Phone.
Det er faktisk stadig et af de største minusser for Windows Phones - mangel på apps - men har du ikke det store app-behov, så kan Windows Phones være en god investering.
530 koster helt ned til 550 kroner, men findes normalt til en pris på godt 750 kroner.
Læs test af Moto G: Test: Super billig Motorola G giver meget telefon for pengene
Lumia 640
Og når vi nu snakker om Lumia-telefoner, så vil vi nok foreslå, at du giver det mere for at kunne købe en Lumia 640. Lumia 640 er en 5 tommer stor telefon, som har lidt mere kraft at byde på end sin lillebror, Lumia 530.
Lumia 640 er en "mid-end" telefon, som giver dig en god og solid Windows Phone-oplevelse, bedre end på Lumia 530, med en god skærm og et helt igennem acceptabelt kamera, selvom der stadig er lang vej op til kameraerne på topmodellerne.
Samtidig får 640 som en af de første Windows Phones Windows 10 Mobile til efteråret, og så findes den i en 640XL-model, der som navnet afslører, er et nummer større - også i pris.
Prisen for en Lumia 640 er 1.400 kroner.
Læs test af Lumia 640: Test: Du kan få fire Lumia 640 for én iPhones pris - og Lumia 640 er faktisk en rigtig god telefon
OnePlus One
OnePlus One var en af sidste års helt store hit.
En telefon med topspecifikationer, men til den lave pris på 2.100 kroner for en 16 GB model eller 2.499 kroner for 64 GB modellen.
Tilsvarende kostede en Samsung Galaxy S5 med 64 GB langt over 5.000 kroner.
Og skal du have en billig, men super god telefon, så vil vi stadig foreslå OnePlus One. Den kan stadig købes via OnePlus' hjemmeside.
Telefonen er en 5,5 tomer stor telefon med god hardware og software, som kun bliver holdt tilbage af et gennemsnitligt kamera (dog markant bedre end Moto G og Lumia 530 og 640) og tilsyneladende en meget langsom servicekanal, skulle telefonen gå i stykker.
Ligeledes understøtter OnePlus One ikke 800 MHz-båndet, hvilket er det område, som TDC udbyder 4G/LTE-netværk på.
Har du andre udbydere, så burde det ikke være et problem.
OnePlus One koster i dag mellem 1.949 kroner og 2.299 kroner. Sidstnævnte er ikke på lager for tiden. Tak til en vågen læser for at minde os om dette.
Læs test af OnePlus One: Test: OnePlus One er en toptelefon til bundpris
OnePlus 2
Har du dog lidt flere penge at gøre godt med, og nok også en god portion tålmodighed, så kan du vente lidt på OnePlus 2.
Den bygger videre på successen fra OnePlus One, men med opdaterede specifikationer til en lidt højere pris end OnePlus One.
Desuden skal du købe telefonen igennem et invitationssystem, hvor du først skal igennem en to millioner personer lang venteliste, hvor du kan få en invitation, og SÅ kan du købe den.
OnePlus 2 koster mellem 2.499 kroner og 2.999 kroner.
Du kan læse mere om OnePlus 2 her.
Huawei P8 Lite
Huawei lancerede tidligere i år en Huawei P8-telefon, som er en Android-telefon med gode specifikationer - om end ikke på Samsung S6-niveau - til 3.700 kroner.
Efterfølgende lancerede kinesiske Huawei så endnu en P8-model nemlig P8 Lite.
Det er en telefon, som byder på samme gode kamera som på P8, men med en skærm, der har en lavere opløsning og et lidt tykkere design. Ligeledes får du stadig to 4G-antenner, som skulle sikre bedre dækning - antenner som er udarbejdet af Huawei selv, ligesom octo core-kernen, der skulle give en middelmådig, men acceptabel ydeevne.
Prisen på Huawei P8 Lite er 2.199 kroner.
Du kan læse en test af den større model, Huawei P8, her: Test: Huawei P8 er en toptelefon til den halve pris
Nokia 105
Hvis du bare skal bruge en telefon til at ringe, sms'e, samt modtage mails, men er fuldstændig ligeglad med touchskærm, apps og andre moderne fornødenheder, så kan du overveje Nokia 105.
Det er en "feature Phone," hvilket betyder "telefon-som-ligner-noget-fra-starten-af-0'erne" og som blot koster den nette sum af 180 kroner.
Du kan læse mere om Nokia 105 her:
Læs også: Her er de syv "bedste" smartphones i dag