Selv om danskerne i de senere år er begyndt at sende langt færre sms'er end tidligere - ikke mindst på grund af de mange populære chat-apps - så er sms'en fortsat en uhyre populær kommunikationskanal.
Måske det derfor i dag er på sin plads at skænke opfinderne af sms'en en kærlig tanke, når man skriver til konen for at høre, om man skal købe et par bøffer med hjem til grillen.
Finske Matti Makkonen, der ofte er fremhævet som en central person i sms'ens tilblivelse, er netop død.
Det skriver BBC, der samtidig kan fortælle, at han blev 63 år gammel.
Selvom Matti Makkonen er blevet kaldt sms'ens fader, så har han selv fremhævet, at han ikke var ene om at opfinde teknologien, der i dag gør det muligt lynhurtigt at sende tekstbeskeder mellem forskellige telefoner og netværk.
BBC skriver også, at Makkonen har udtalt, at det var Nokia, der var med til at sikre sms'ernes popularitet.
"Den egentlige lancering af tjenesten, som jeg ser det, var, da Nokia introducerede den første telefon, der gjorde det muligt at skrive beskeder (Nokia 2010 i 1994)," skal den finske tele-pioner tidligere have udtalt ifølge BBC.
Så mange sms'er sender danskerne
Danskerne er som sagt begyndt at sende færre sms'er for i stedet at kommunikere via chat-tjenester som Facebooks Messenger, Snapchat, iMessage, Viber, Skype og WhatsApp.
Ifølge Erhvervsstyrelsen faldt antallet af afsendte sms-beskeder fra andet halvår 2013 til andet halvår 2014 med 433 millioner til 4.200 millioner.
Det svarer til et fald på 9,3 pct.
Samtidigt steg antallet af afsendte mms-beskeder dog til 115 millioner, hvilket svarer til en stigning på 27,9 pct i forhold til året før.
Ifølge Wikipedia var der i 2010 3,5 milliarder aktive brugere af sms'en på verdensplan, og selvom sms'en i et land som Danmark er på tilbagetog, spiller den stadig en ganske afgørende rolle.
Sms'en rummer da også mange fordele i forhold til de forskellige chat-platforme.
En klar udfordring ved chat-tjenesterne er eksempelvis, at de ikke bygger på en global, fælles standard, som den vi kender fra sms'erne.
Det betyder, at brugerne typisk skal have den samme app installeret for at kunne kommunikere, hvorimod sms'en fungerer på tværs af platforme.
Deloitte har vurderet, at der på verdensplan i 2014 blev sendt omkring 50 milliarder beskeder hver eneste dag via mobile chat-apps, mens sms-niveauet lå på omkring 21 milliarder beskeder om dagen.
Læs også:
Derfor smadrer disse apps sms'en: kan noget særligt