I tirsdags publicerede WikiLeaks en række dokumenter, der siger, at U.S. National Security Agency, måske bedre kendt som NSA, har udspioneret tre franske præsidenter i en periode fra fra 2006 til 2012.
Det handler om præsidenterne Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy og François Hollande.
Amerikanerne har angiveligt søgt efter politiske, økonomiske og diplomatiske efterretninger.
Det skriver blandt andet New York Times.
Ifølge nyhedsbureauet Reuters er de nysgerrige amerikanere gået efter kommunikation til og fra de franske præsidenter samt en række ministre og Frankrigs ambassadør i USA.
Ikke første gang
Det er ikke første gang, at NSA har haft næsen lidt for langt fremme på det europæiske kontinent.
I 2013 kunne oplysninger fra Edward Snowdens omfattende arkiv afsløre, at National Security Agency har spioneret i flere EU-lande.
Den mest kendte episode handler om overvågning af den tyske kansler Angela Merkels mobiltelefon, der gav store spændinger mellem de to parter.
Hastemøde i Paris
Efter WikiLeaks-afsløringerne har den franske præsident François Hollande bedt om et møde med forsvarsudvalg for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen samt, hvordan den stolte nation skal forholde sig.
Det skriver DR.
I kølvandet på de dræbte tegnere fra magasinet Charlie Hebdo i januar har Frankrig iøvrigt selv vedtaget en meget kontroversiel lov om overvågning, der ifølge kritikere er for omfattende.
Loven, som netop er blevet vedtaget i det franske overhus, giver mulighed for at myndighederne kan få adgang til digital kommunikation, som telefonsamtaler, mail og sms, uden en dommerkendelse.
Overvågningen kræver 'blot', at vedkommende er formodet terrorist eller har formodet tilknytning til miljøet.
Læs også:
Google afslører: Så mange links vil folk gerne have fjernet fra søgemaskinen
Her er tre bud på topsikrede og gratis mail-tjenester
Edvard Snowden gør klar til at vende hjem til USA - han slipper for dødsstraf, lover USA