Artikel top billede

Ateas danske direktør Morten Felding fortæller nu, at han kendte til hemmelig bestikkelseskonto. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Fængslet Atea-ansat styrede bestikkelseskonto

Den nuværende ledelse i Atea kendte ifølge en nu fængslet Atea-medarbejder til den særlige konto, som ifølge politiet blev brugt til bestikkelse i Region Sjælland.

En ansat i Atea, der er fængslet i bestikkelsessagen fra Region Sjælland, har erkendt, at han "aktivt administrerede" den særlige interne konto 2840, som er et af de centrale punkter i sigtelserne mod en stribe personer med tilknytning til Atea, Regions Sjælland og Rigspolitiet.

Det fremgår retsbogen fra det grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Den famøse konto blev angiveligt brugt til at betale private rejser og hotelophold til ansatte i Region Sjælland.

Den fængslede Atea-medarbejder, der ligesom de fem øvrige fængslede i sagen nægter sig skyldig i sigtelsen om bestikkelse, har ifølge retsbogen desuden forklaret, at flere andre - herunder den nuværende ledelse i Atea - kendte til eksistensen af bestikkelseskontoen.

"Sigtede har forklaret, at både den nye og den gamle ledelse i Atea var bekendt med anvendelsen af kontoen," står der i retsbogen.

Den forbudte konto

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ateas danske direktør Morten Felding, der selv tidligere har fortalt, at han er sigtet i bestikkelsessagen, fordi han ikke har reageret tilstrækkeligt hurtigt på de ulovlige forhold.

Til dagbladet Børsen fortæller Morten Felding, at han fik kendskab til den særlige konto kort efter sin tiltræden i Atea i 1. maj 2014, hvor han ifølge Børsen blev orienteret af den nu fængslede Atea-medarbejder.

Overfor Børsen erkender Morten Felding, at han allerede på det tidspunkt var opmærksom på, at anvendelsen af pengene på den særlige konto kunne være i strid med loven.

"Jeg var helt i chok over den information og sagde til min konsulent, at det lød pivhamrende ulovligt," siger Morten Felding til Børsen.

Læs også:

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset

ORTEC Nordic A/S

Implementation Consultant

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef til Erhvervs- og EU-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere