Interview: IT-Branchen er Danmarks største brancheforening for it og teleindustrien og samler således mange it-virksomheder i landet under den samme paraply.
Vi har spurgt foreningen om, hvordan IT-Branchen forholder sig til de alvorlige anklager om bestikkelse, der i øjeblikket berører mindst ét medlem i foreningen.
Det har ikke været muligt at få et interview med formand Cecilia Bonefeld-Dahl, derfor er det kommunikationschef Rune Fick Hansen, der lægger besvarelser til Computerworlds spørgsmål.
Rune Fick Hansen, hvad er brancheforeningens holdning til bestikkelse?
"Det er en politiefterforskning, der er i gang, og vi kan ikke kommentere på den. Lige nu er der mange gætterier, og det ønsker vi heller ikke at deltage i. Nu afventer vi en afklaring på, hvad der er sket, så tager vi den derfra."
Her IT-Branchen etiske retningslinjer på området?
"Nej, det har vi ikke. Det har aldrig tidligere været et spørgsmål, som har været aktuelt.
Vil i lave om på det efter den sag, der i øjeblikket ruller?
"Nu må vi se hvad, der sker. I øjeblikket efterforsker politiet sagen.
Læs også: Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag
Skal Atea ud af foreningen?
Atea er medlem i jeres forening. Bliver virksomheden smidt ud af foreningen, hvis anklagerne om bestikkelse viser sig sande?
"Vi tager stilling når politiet har undersøgt sagen."
Hvad siger du til, at forsvarsadvokat Lone Rømø i sagen siger følgende til DR:
"Jeg tror, det forekommer mange steder i det almindelige erhvervsliv. Det er vel sådan, at hvis man har sørget for, at skøjtebanen er glat, så står man bedre på skøjter. Og sådan kører det vel mange steder, vil jeg tro. Uden at jeg ved det."
Er det sådan det foregår i den danske it-branche?
"Det må du spørge hende om. Jeg ved ikke, hvor hun har den viden og oplysninger fra, og vi har aldrig set tal, analyser eller andet, der kan begrunde den teori," lyder det kortfattet fra kommunikationsmanden i IT-Branchen.
Læs også:
Atea har kendt til bestikkelsessag i mere end et halvt år
Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser