Det amerikanske finanstilsyn SEC (Securities and Exchange Commission) indleder nu svindel-sag mod en stribe tidligere CSC-topchefer i Danmark, USA og Australien, som SEC mener har medvirket til bevidst svindel og ukorrekt bogføring for milliarder af kroner.
CSC har allerede indgået forlig med SEC i sagen for en gang for alle at få lukket den enorme svindel-sag, som selskabet har været involveret i flere år.
Det kan du læse mere om her: CSC betaler 1,2 milliarder kroner for at lukke kæmpe-sag om regnskabs-svindel i blandt andet Danmark
Ikke alle topchefer har indrømmet
Samtidig har fem ud af otte involverede CSC-topchefer indvilget i forlig med myndighederne.
Det betyder, at de ligeledes skal lægge en klækkelig sum på bordet for at fjerne anklagerne fra jordens overflade.
Således indvilger CSC's tidligere CEO, Michael Laphen i at returnere godt 24 millioner kroner, som han tidligere har modtaget i bonus, ligesom han skal betale en bøde på knap fem millioner kroner.
CSC's tidligere finansdirektør, Michael Manusco, er ligeledes gået med til at betale en bøde på knap fem millioner kroner. Han skal returnere tidligere udbetalte bonusser på 2,4 millioner kroner.
Chefer afviser anklagerne
Andre af CSC's tidligere topchefer afviser anklagerne om svindel i selskabet.
Den store svindel-sag har tråde ud til den nordiske region, hvor det amerikanske finanstilsyn efter lang tids efterforskning nu mener at have bevis for, at CSC via en vifte af svindel-metoder pumpede selskabets regnskabs-tal op til kunstige højder.
Det skete i et forsøg på at nå de mål, som det amerikanske moderselskab havde sat.
Blandt metoder var ukorrekt bogføring, oppumpet værdi-fastsættelse af selskabets aktiver samt kapitalisering af udgifterne.
Eksempelvis arbejdede det nordiske selskab systematisk med store beløb bogført som "prepaid assets," som CSC bogførte som udgifter.
Det garanterede, at udgifterne ikke ville reducere CSC's indtjening, hedder det fra SEC.
Samtidig blev CSC indtægter før skat pumpet op med syv procent, hedder det.
Med i svindelen i den nordiske region var ifølge SEC Paul Wakefield, daværende finanschef for CSC i Norden, Claus Zilmer, såkaldt finance manager samt Chris Edwards, såkaldt finance executive.
Hovedbestanddelen i SEC-sagen mod CSC består imidlertid af omfattende svindel-anklager i de britiske og australske forretninger.
SEC mener, CSC iværksatte omfattende regnskabssvindel, efter det var blevet klart for selskabet, at det højst sandsynligt ville sætte penge til på den milliard-kontrakt, som det havde indgået med de britiske sundhedsmyndigheder om levering af en samlet løsning til Storbritanniens National Health Service, NHS.
Du kan læse mere om SEC-sagen mod CSC på SEC's website.
I alt fandt CSC dengang uregelmæssigheder for omkring 430 millioner kroner.
En række danske CSC-folk har været under mistanke for 'forsætlige tjenesteforseelser," har CSC tidligere oplyst.
Læs også:
Derfor vil [b]CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder
Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger
Er Lyvemaskinen hos CSC gået i stykker?
CSC betaler 1,2 milliarder kroner for at lukke kæmpe-sag om regnskabs-svindel i blandt andet Danmark[/b]