Artikel top billede

Morten Kallesøe fanget på Synergy 2015-konferencen i den amerikanske by Orlando i staten Florida.

Dansk it-udvikler: It-giganterne jagter mig med jobtilbud

Adskellige job-henvendelser fra de allerstørste it-selskaber i verden er helt normalt for den danske Citrix-medarbejder Morten Kallesøe. Læs her, hvorfor han selv mener, at han er så eftertragtet.

Outsourcing, finanskrise og øget automatisering er ikke ligefrem begreber, der holder netværks-arkitekt Morten Kallesøe fra den amerikanske it-virksomhed Citrix vågen om natten.

Han har arbejdet i den danske Citrix-afdeling i halvandet års tid og på selskabets Synergy 2015-konference i Orlando, Florida fortæller han til Computerworld, at han i gennemsnit får to seriøse job-tilbud om måneden fra it-selskaber i forskellige størrelser.

Flere udenlandske it-selskaber har i årenes løb sågar tilbudt ham jobs i andre lande, hvor de ville sørge for alt det praktiske i forbindelse med en eventuel flytning.

"Hovedkanalen for job- henvendelserne er helt klart LinkedIN, hvor det er alt fra de store amerikanske it-firmaer til mindre danske selskaber, der kontakter mig," siger Morten Kallesøe.

Computerworld er interesseret i konkrete navne, og spørger derfor Citrix-medarbejderen om, hvorvidt tilbuddene også kommer fra it-giganter som Google, Oracle, Cisco, Microsoft og Facebook.

"Nogle af dem, du nævner, har da kontaktet mig flere gange," lyder det fra Morten Kallesøe, der dog ikke ønsker at være superkonkret om, hvem rekrutteringsforsøgene kommer fra.

Skal kunne kode limen

Morten Kallesøe fortæller, at han har kendskab til flere it-folk, der jævnligt får samme type job-tilbud gennem LinkedIN.

"For mig personligt hjælper det nok en del, at jeg kan skrive DevOps i min profil. It-selskaberne efterspørger jo it-medarbejdere med det store overblik, som samtidig kan programmere," siger han og fortsætter:

"Mere og mere i it-branchen handler om integration, og derfor er folk på administrator-niveau, der også kan programmere limen mellem programmerne og tale med i flere forskellige dele af et projekt, meget eftertragtede."

Han forklarer, at henvendelserne er et stort professionelt skulderklap af anerkendelse, som gør ham glad og stolt.

"Den slags giver jo også en ro nu, hvor vi lige har været gennem en stor finanskrise. Under selve krisen var der én måned, hvor jeg ikke hørte fra nogen it-virksomheder, men ellers er job-tilbuddene dukket op i en lind strøm i de seneste fem år," lyder det fra Morten Kallesøe.

Hvilken løn vil du have?

Når it-selskaberne henvender sig, sker det typisk med en invitation til et telefoninterview.

"De beder mig også om at sætte tal på, hvor meget jeg skal jeg have i løn, så de ved, om kontakten er realistisk. Her skriver jeg typisk tilbage, at lønnen starter fra omkring 10.000 dollar om måneden," fortæller den ombejlede danske netværks-arkitekt.

Han tilføjer, at i it-branchen sker de største løn-hop oftest ikke i ens nuværende stilling, men derimod når man skifter job.

Efter den indledende kontakt foreslår it-selskaberne typisk at sætte et telefoninterview i stand. Senere i processen bliver Morten Kallesøe inviteret på besøg hos den danske afdeling af selskabet.

Både telefoninterview og mødet med virksomhedernes danske it-afdeling har han prøvet flere gange.

"Verden er jo ikke statisk, og selvom jeg er rigtig glad for min personlige frihed og den varierede hverdag hos Citrix, er det langtfra sikkert, at jeg slutter min karriere hos min nuværende arbejdsgiver," siger Morten Kallesøe.

Du er en vare

Den danske it-udvikler og netværksarkitekt mener ikke, at han er illoyal over for sin nuværende arbejdsgiver, på trods af, at han taler offentligt om de mange job-tilbud fra konkurrerende it-virksomheder.

"Citrix har for nyligt meldt ud, at selskabet fyrer knap 10 procent af medarbejderne. Når sådan noget sker, er det jo ret kynisk, og de kigger meget grundigt på tal frem for på mennesker," siger Morten Kallesøe og fortsætter:

"Man skal derfor prøve at holde sine følelser ude af den slags og huske på, at man som medarbejder er en vare. Som udgangspunkt skal man prøve at sælge den vare - sig selv -  til den bedste mulighed. Løn er en faktor, der giver muligheder, men frihed er også en faktor. Så jeg kigger på den samlede pakke." 

Indtil videre har han dog ikke været fristet til at skifte Citrix-logoet på sit visitkort ud med andre it-selskabers varemærker.

"Derfor ringer eller skriver jeg bare og siger pænt nej tak til jobtilbuddene, for selvom en højere løn måske nok er væsentlig, så er min arbejdsglæde og den personlige frihed også meget vigtige ting. Jeg har da heller ikke besøgt nogen andre virksomheder for nyligt," bedyrer Morten Kallesøe.

Læs også:

Se listen: I disse virksomheder vil danske it-folk helst arbejde

Stor mangel på it-sikkerhedsfolk: Så svært er det at finde de rette




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere