Artikel top billede

Stortest: Her er den bedste malware-beskyttelse til din Android-mobil

12 sikkerhedsprogrammer til mobilen bliver udsat for 4.500 malware-applikationer. Her er de sikreste.

AV-Comparatives er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i at teste sikkerhedsprogrammer fra de kendte leverandører for at se, om programmerne holder, hvad de lover.

I denne test er der anvendt 4.523 malware-applikationer fra 125 forskellige malware-familier, som er blevet sendt gennem de 12 forskellige sikkerhedsprogrammer på mobilen.

Opdagelsesraten er faktisk ganske god, og der er næsten ikke problemer med falske positiver, som man kender det fra sikkerhedssoftware på computeren.

Testen er foretaget i februar 2015 på en LG Nexus 5-smartphone med Android-version 4.4.4, og den handler alene om malware-beskyttelse.

Der tages således ikke hensyn til eksempelvis brugervenlighed eller, hvor meget batteriet belastes af programmet.

Du kan finde hele testen her.

Herunder er de ni programmer med den bedste beskyttelsesgrad.

Hvor er risikoen for at få malware på sin telefon?

I Vesteuropa er risikoen lille, hvis du anvender Googles egen butik, kaldet Play.

Så hvis du ikke rooter (ændrer på styresystemet) din telefon og alene anvender apps fra Google Play, så bør du være ganske godt dækket ind, vurderer AV-Comparatives, der dog pointerer, at lav risiko ikke er det samme som ingen risiko.

Telefonen anvendes i højere og højere grad til følsomme opgaver som eksempelvis bankbesøg, og risikobilledet kan ændre sig meget hurtigt, hvilket er en uheldig cocktail.

Der er også stor forskel på malware, selv om sikkerhedsproducenter ofte fortæller, at der er millionvis af malware-koder, er langt hovedparten ikke direkte skadelige.

De 'ægte' malware-eksemplarer består desuden ofte af kode, der er blevet benyttet før, og derfor kan de ofte spores via et antimalware-program, som de nævnte i testen. 

Anderledes ser det dog ud i andre regioner med specielt Asien og Kina som skræmmebillederne.

Her er udbredelsen af apps fra uofficielle app-sider langt mere udbredt, og telefonerne på disse kanter er derfor langt mindre sikre.

Ud over malware peger AV-Comparatives på, at det er en god ide at sikre sine data, for risikoen for en stjålet eller tabt telefon er i øjeblikket større end risikoen for malware.

Du er ikke ligeglad

Vi har tidligere spurgt dig, om du er ligeglad med antivirus på din mobil.

Det er du ikke.

34 procent siger, at de rent faktisk har installeret et antivirusprogram på telefonen. 63 procent har ikke, og de sidste to procent ved det ikke med sikkerhed.

Læs mere om det her: Er advarslerne om mobilvirus fis i en hornlygte?

Læs også:
Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Test: Så god er din antivirus til at fange phishing

Stortest af antivirus-programmer til din smartpone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere