"Vi lyttede, og i dag annoncerer vi en mere fokuseret strategi for Dart til internettet."
Sådan skriver medstifterne af Googles Dart, danske Lars Bak og Kasper Lund, i et blogindlæg.
Det, de har lyttet til, er udviklernes ønske om bedre integration med JavaScript og om en lettere optimering af deres apps til alle de moderne browsere.
"For at gøre det bedste for vores brugere og internettet, og ikke blot for Google Chrome, vil vi fokusere vores indsats på at kompilere Dart til JavaScript."
"Vi har besluttet ikke at integrere Dart VM (virtual machine, red.) i Chrome. Vores nye webstrategi fører os ind på en sti, der skal levere de funktioner, vores brugere har brug for for at være mere produktive, når de bygger webapps med Dart," lyder det fra Google-folkene.
Ville erstatte JavaScript med Dart
Meldingen er overraskende, da Dart, der efterhånden har nogle år på bagen, netop skulle have en Dart VM i Chrome, fordi Google mente, det var den mest effektive måde at sikre hurtigere web-løsninger på.
Samtidig havde Google ambitioner om, at der skulle indbygges en Dart VM i ikke bare Chrome, men også de andre browsere på markedet.
Beslutningen om at droppe Dart VM i Chrome tjener dog et fornuftigt formål:
"Det simplificerer også test- og udrulnings-scenarierne for vores udviklere, fordi de kan fokusere på én måde at bygge, teste og udrulle deres Dart apps til nettet på," skriver Lars Bak og Kasper Lund.
Dansk projekt
Google præsenterede første gang Dart på en dansk udviklerkonference i Aarhus i 2011, hvor selve udvikingen af Dart også foregik. Siden har programmeringssproget haft god medvind i web-miljøet.
I 2011 blev Dart-projektet af mange opfattet som en mulig JavaScript-killer, men nu er det altså snarere et samspil med JavaScript, der er Googles fokus.
"Vi påbegyndte Dart-projektet, fordi vi mener, at alle udviklere fortjener simpelthed, produktivitet og performance. Vores nye webstrategi gør det lettere for udviklere at udvikle til og for nettet med Dart," skriver Googles danske folk.
Læs også:
Googles eget programmeringssprog blandt verdens 50 mest populære