Artikel top billede

Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab

Fyringer og lønnedgang for de ansatte virker ikke for den hæderkronede elektronikkæde Fona, som - igen - slår et tocifret millionhul i jorden. Men herfra går det fremad, lover økonomidirektøren.

Lukning af butikker og lønnedgang for de ansatte har ikke været nok til at stoppe nedturen for elektronikkæden Fona (F Group), som i sit netop offentliggjorte regnskab for 2013-2014 må lægge ryg til faldende omsætning og ikke mindst endnu et tocifret millionunderskud.

Regnskabet viser et minus på 29,9 millioner kroner før skat, hvilket kun er en marginal forbedring sammenlignet med året før, hvor underskuddet lød på 31,6 millioner kroner.

Den svage forbedring er dog slet ikke nok til at opveje et fald i indtægterne fra kædens 57 butikker.

Samlet faldt omsætningen nemlig med hele otte procent - fra 2,1 milliarder til 1,9 milliarder kroner - og ser man alene på regnskabstallene har Fona dermed taget et skridt væk fra målsætningen om at skabe en økonomisk bæredygtig forretning.

Selskabets ledelse kalder da også resultatet for "utilfredsstillende".

Økonomidirektør i F Group, Ole Jul Nielsen, forklarer, at man i løbet af året blev ramt af prisfald på pc'er og fladskærms-tv.

"Men det har rettet sig siden, og vi følger nu vores budgetter," siger Ole Jul Nielsen.

Afviser flere fyringer

Samtidig er regnskabet ifølge ledelsen påvirket af, at en spareplan fra efteråret 2013, med butikslukninger, fyringer og tvungen lønnedgang for de ansatte først får fuld effekt i det igangværende regnskabsår.

Ole Jul Nielsen afviser, at det skuffende resultat vil udløse nye fyringer eller yderligere krav om lønnedgang. I stedet satser man fortsat på at effektivisere indkøb og administration, siger han.

"Vi har tilpasset antallet af medarbejdere, men der skal jo være nogen til at sælge vores varer i de fysiske butikker. Fona bygger på et servicekoncept med strøgbutikker, hvor der skal være et vist serviceniveau, hvis vil have kunderne til at besøge os," siger Ole Jul Nielsen, som dog ikke regner med, at kunne præsentere et overskud i indeværende år.

"Vi har valgt nogle investeringer som koster penge, så vi når næppe nullet i år. Men derefter budgetterer vi med sorte tal," siger han.

Fona har i løbet af i år overtaget et par lejemål fra konkurrenten Expert, som i stedet vil satse på at åbne en række megastores efter samme koncept som Elgiganten.

"Vi har nu de optimale beliggenheder rundt om i byerne. Det giver os en bedre konkurrencesituation," slutter Ole Jul Nielsen.

Læs også:

Fonas nedtur værre end først antaget

Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere